Voorkomen van inbraak?

Voorkomen van inbraak? U moet uw huis zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor inbrekers. In de meeste gevallen kiezen ze in een wijk een huis waar zij van verwachten dat er veel te halen is en waar ze eenvoudig binnen kunnen komen. Door een aantal tips in acht te houden kunt u ervoor zorgen dat een inbreker niet uw huis kiest. Een gelegenheidsdief kiest zorgvuldig een huis waar hij het minste weerstand verwacht. Zij willen het liefst een zeer hoge opbrengst en zo weinig mogelijk risico. Met onderstaande tips vergroot u de kans dat de inbreker uw huis overslaat.

Plaatsen van rolluiken

Het plaatsen van rolluiken heeft als voordeel dat u bij zeer warm weer de warmte buiten kunt houden, maar ze werken ook tegen inbraak. De ramen waar de rolluiken voor zitten zullen ze niet kiezen om te forceren. Daarnaast geeft het de inbreker het gevoel dat het huis goed beveiligd is. De bewoners hebben zorg besteed aan veiligheid en zullen waarschijnlijk ook meerdere voorzieningen hebben getroffen om inbraak te voorkomen. De gemiddelde inbreker zal liever kiezen voor een andere woning.

Zorg voor goed hang- en sluitwerk

De degelijke sloten kunnen in één oogopslag onderscheiden worden van de eenvoudig te forceren sloten. Alle sloten zijn te forceren, maar degelijke sloten zal de inbreker veel langer mee bezig zijn. Verwacht hij dat het hem teveel tijd gaat kosten, gaat hij verder zoeken naar een ander huis.

Zorg ervoor dat de inbreker er niet rustig aan kan werken

U moet zien te voorkomen dat de inbreker op een bepaalde plek rustig kan werken aan het openbreken van deuren en ramen. Indien het mogelijk is dat hij een slot kan forceren op een donker plekje waar hij van vanuit de omgeving niet zichtbaar is, hebt u een grotere kans op een inbraak. Door op dergelijke plekken lampen te plaatsen (eventueel met bewegingssensor) kunt u inbrekers afschrikken.

Het moet niet duidelijk blijken dat er niemand thuis is

Door eenvoudige maatregelen kunt u het huis bewoond eruit laten zien, ook al bent u niet thuis. Een vaag schemerig lampje laten aan en uit gaan op bepaalde tijdstippen, is niet de oplossing. Aan dit soort lampjes is duidelijk te zien dat deze bedoeld zijn om het huis bewoond te laten lijken. U moet kiezen voor verlichting die u ook zou gebruiken als u wel thuis bent. U kunt bijvoorbeeld meerdere lampen op verschillende tijdstippen aan en uit laten gaan. Door de brievenbus leeg te laten halen gedurende uw vakantie, zal het niet duidelijk zijn dat u op vakantie bent.

Zorg ervoor dat uw tuin niet eenvoudig te benaderen is

Met een schutting om uw achtertuin, zult u uw huis minder aantrekkelijk maken voor inbraak. Inbrekers gaan het liefst aan de rustige kant het huis proberen binnen te komen. Door een schutting te plaatsen en af te sluiten, moeten ze extra moeite doen om in uw tuin te komen. Hierdoor is de kans weer groter dat ze uw huis gaan overslaan.

Vermeld niet op social media dat u met vakantie bent

Veel Nederlanders hebben een social media-account. U moet er echter op letten wat u erop zet. Aangeven welke weken u met vakantie bent is niet slim. Op social media staat niet meteen waar u woont, maar er zijn mogelijkheden om dit te achterhalen. Dit kunnen ze doen door uw achternaam op te zoeken. Indien u de enige bent met de betreffende achternaam in uw woonplaats, is uw adres eenvoudig te achterhalen.
© 2010 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Inbraak tijdens uitvaartdienst, hoe voorkomen?Het komt in Nederland vaak voor, dat er wordt ingebroken bij huizen waarvan bekend is dat de bewoners naar een uitvaartd…
Woning beveiligen tegen inbraakInbrekers kunnen op verschillende manieren uw woning binnendringen. Hoe kunt u de woning beveiligen tegen inbraak? In di…
Inbraak voorkomen tijdens uw vakantieU maakt de grootste kans op een inbraak op momenten dat u niet thuis bent. Op het moment dat u op vakantie bent, hebben…
Emotionele schade groter dan financiele schade na inbraak ofEmotionele schade groter dan financiele schade na inbraak ofWij zijn goed verzekerd tegen verzekerbare onheilen. Na een inbraak of een brand krijgt u de waarde van de vermiste of b…

Wat kost een huis zonder grond?Wat kost een huis zonder grond?U kunt een bestaande woning kopen, maar u kunt ook een stuk grond kopen en er zelf een huis op zetten of op laten zetten…
Verhuizen - Checklist - Handige verhuistipsOm het overzicht te bewaren tijdens een verhuizing is een goede voorbereiding belangrijk. Gebruik een checklist. Alles w…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 04-08-2010
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.