Zelf een homeparty organiseren

Zelf een homeparty organiseren De meeste mensen zijn wel bekend met het fenomeen homeparty of thuisparty waarvan de Tupperware-party natuurlijk de allerbekendste is. Inmiddels zijn er zeer veel verschillende varianten van thuisparty's, zoals make-up, lingerie, en kinderkleding. Maar ook in opkomst is de ruitersport-party. Deze party kun je speciaal voor al je paardenvriendinnen organiseren.

Wat is een homeparty?

Een homeparty of thuisparty is een verkoopevenement waarbij een consulente bij een gastvrouw thuis uitleg geeft over producten en deze probeert te verkopen. De gastvrouw nodigt hiervoor vriendinnen, vrienden, familie, kennissen en bekenden uit. Meestal is er een minimum aantal gasten nodig. Bij een Tupperware party ontvangt de gastvrouw afhankelijk van de hoogte van de omzet als beloning gratis producten. Ook eventuele vervolgafspraken die door gasten worden gemaakt om een party te geven worden beloond met gratis producten. Dit is overigens niet bij alle thuisparty's zo.

Verschillende soorten party's

Er zijn in navolging van de Tupperware-party talloze andere party's ontstaan. De bekendste zijn de make-up-party's, de lingerieparty's en de party's met erotische artikelen. Maar ook onder andere de volgende artikelen kun je inmiddels op thuisparty's kopen:
  • Kinderkleding
  • Dameskleding
  • Sieraden
  • Babyartikelen
  • Lifestyle artikelen
  • Ruitersportartikelen
  • Kookartikelen

Catalogus of directe verkoop

Bij de meeste homeparty's bestel je de artikelen uit een catalogus. De spullen worden vervolgens door de consulente besteld, waarna je de spullen na ongeveer één of twee weken op kunt halen bij de gastvrouw. Maar er bestaan ook party's waarbij de consulente alle spullen bij zich heeft en je dus direct kunt kopen en meenemen. Vaak zijn deze spullen ook iets goedkoper en soms geldt op=op.

Zelf een homeparty organiseren

Kies een leuke homeparty uit. Bijvoorbeeld via internet, of een party waar je al eens als gast bent geweest. Zorg dat je voldoende personen uitnodigt. Voor sommige party's is er een minimum aantal gasten nodig. Maak de groep echter ook niet te groot, zodat het gezellig blijft en overzichtelijk. Begin op tijd met het uitnodigen van de gasten, dan heb je de meeste kans dat ze kunnen. Misschien hebben ze zelf ook nog bekenden die mee kunnen komen.

Met de consulente maak je afspraken over wat jij als gastvrouw ontvangt. Bijvoorbeeld een kortingsbon of een gratis artikel. Maak het gezellig met een hapje en een drankje of laat iedereen iets meenemen, maar haal niet overdreven veel in huis. De meeste tijd wordt toch besteed aan het bekijken en kopen/ bestellen van de producten. Wanneer er op een avond kleding of lingerie wordt verkocht, zorg dan voor een pasruimte en een spiegel.
Al wordt er veel of weinig verkocht, laat de gezelligheid voorop staan!

Zelf aan de slag als consulente

Wil je zelf eens aan de andere kant staan en als consulente aan de slag gaan, dan zijn daar verschillende mogelijkheden voor. Natuurlijk kun je bij Tupperware aan de slag, of bijvoorbeeld bij Oriflame (make-up). Maar je kunt ook gemakkelijk een eigen bedrijfje beginnen en zelf op zoek gaan naar leuke spullen om te verkopen. Per goed bezochte avond kun je met thuisverkoop gemakkelijk zo'n tweehonderd euro winst maken.
© 2012 - 2024 Jettix, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Thuisparty gevenWaarschijnlijk staat er bij ieder huishouden wel één ding in het keukenkastje van Tupperware. Niet in de winkel verkrijg…
KinderkledingpartyDe kinderkledingparty's zijn in opmars. Waren vroeger de tupperwareparty's populair(die nog steeds bestaan) nu komt een…
Hoe kun je het beste aardbeien bewaren?Hoe kun je het beste aardbeien bewaren?Aardbeien zijn een erg populaire fruitsoort en worden vooral veel gegeten in de zomermaanden. Ze zijn niet alleen erg le…

Beveilig je huis met cameratoezichtBeveilig je huis met cameratoezichtHet aantal woninginbraken is het afgelopen jaar flink gestegen. Vooral woningbezitters in de grote steden zijn nogal een…
Zo werkt een zonnepaneelZo werkt een zonnepaneelDoor zonne-energie is er leven mogelijk op aarde, omdat alles groeit en bloeit onder invloed van de zon. De zon is een z…
Bronnen en referenties
  • www.nl.wikipedia.org
Jettix (37 artikelen)
Laatste update: 02-08-2016
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.