Wenskaarten maken

Een wenskaart is wanneer je iets duidelijk wilt maken dat je je een andere persoon graag ziet, om die geluk te wensen met zijn of haar verjaardag, geboorte, nieuwe job of op speciale feestdagen zoals kerstmis, valentijn en moeder/vaderdag. Maar om iemand echt te verassen is het toch mooier en persoonlijker om zelf een wenskaart te maken om de andere persoon te verrassen.

Wenskaarten

Het is altijd fijn om een kaart te maken voor je vrienden of je geliefdes. Het is ook veel persoonlijker en verrassender als je er zelf werk in steekt om een speciaal gemaakte te maken en te overhandigen aan de persoon die je wil verrassen. Dit kan voor een verjaardag zijn, valentijn, kerstmis of gewoon zomaar omdat je je geliefde wilt tonen dat je hem of haar graag ziet.

Wenskaarten maken

Wat heb je nodig:
 • Papier of karton om je wenskaart van te maken en een envelop voor deze in te kunnen steken.
 • Kleurmateriaal zoals markeerstiften, (kleur)potloden, stiften.
 • Lijm en/of stickers
 • Stempels, foto's en vele andere mogelijke versieringen om de kaart op te vrolijken zoals bijvoorbeeld glitters, strikjes, enz.

kaart maken:
 1. Verzamel de dingen die je nodig hebt om de kaart te maken.
 2. Neem een stukje papier of een goed kwaliteit karton (A4 formaat) en vouw het blad of karton in twee zodat je een rechthoekige kaart verkrijgt.
 3. Bedenk een thema waarin je de kaart wilt versieren, zo kan je je kaart bijvoorbeeld meer betekenis geven door een hobby, beroep of iets te gebruiken wat gemeen heeft met de persoon aan wie je de kaart wilt geven.
 4. Breng de kaart tot leven door het in te kleuren, stickers te gebruiken en de andere atributen die je wilt gebruiken te plaatsen om de kaart op te vrolijken.
 5. Wanneer de kaart klaar is kan je beginnen met schrijven. Je kan gedichten gebruiken van internet over verschillende speciale dagen als verjaardags-, valentijn-, kerstgedichten.

Tips voor het maken van een wenskaart

 • Je kan gebruik maken van gekleurd papier, hierdoor hoef je minder in te kleuren en toont ook mooier.
 • Wees zo creatief en origineel mogelijk, wanneer bijvoorbeeld de persoon aan wie je de kaart wilt geven houdt van vissen kan je een vissershaakje met daarin een nepvis aan hangen, dit is grappig en origineel.
 • Je kan ook gebruik maken van foto's om je wenskaart te versieren of zelfs een foto afprinten dat dit de wenskaart zelf is.
 • Wanneer je de kaart wil gebruiken bij valentijn of je geliefde te verrassen kan je parfum erop spuiten om het lekker te doen ruiken.
 • Wanneer je zelf niet zo mooi kan schrijven kan je je tekst ook op computer typen en je tekst een speciale kleur en vorm eraan geven.
© 2011 - 2024 Krisdeprest, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat te doen met oude wens, kerst- of postkaarten?Wat te doen met oude wens, kerst- of postkaarten?Met oude wens-, kerst- of postkaarten kan je heel wat doen! Gooi ze dus niet weg maar hergebruik ze, helemaal of in stuk…
Valentijnsdag. Zelf een valentijnskaart makenValentijnsdag. Zelf een valentijnskaart makenVerliefd, verloofd, getrouwd... Valentijnsdag is de dag waarop je elkaar laat merken dat je van elkaar houdt. Op Valenti…
Kerstkaarten maken, gratis en snelKerstkaarten maken, gratis en snelKerstkaarten en nieuwjaarskaarten maken is eenvoudig en goedkoop. Een ander voordeel van zelfgemaakte wenskaarten is dat…
Kerstkaarten - een populaire en geliefde traditieKerstkaarten - een populaire en geliefde traditieDe kerstkaart: elk jaar ontvangt het merendeel van ons in de decembermaand kerstkaarten van kennissen, vrienden en famil…

Hoogslaper voor volwassenenBij het woord hoogslaper denken we vaak aan de kindertijd. Voor volwassenen is het echter nog steeds een goede optie om…
Herfstdecoraties: pompoenen uithollen, drogen en bewarenHerfstdecoraties: pompoenen uithollen, drogen en bewarenDe pompoen is een echte herfstvrucht die vooral geassocieerd wordt met Halloween. Pompoenen zijn familie van de augurk e…
Krisdeprest (143 artikelen)
Gepubliceerd: 06-08-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Creatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.