Decoratie harten zelf maken

Decoratie harten zelf maken Gevlochten harten voor in huis, aan de deur en in de tuin, wie kent ze niet? Harten zijn de trend en ook makkelijk en leuk om zelf te maken. Om uw muren of deuren te decoreren, hartjes aan de lamp te hangen. Er zijn veel leuke decoratieve mogelijkheden met harten. U kunt onder meer een hart van stof maken, van piepschuim of van zeep. Niet alleen leuk als decoratie in eigen huis, maar ook zeer geschikt om cadeau te doen, bijvoorbeeld op moederdag.

Hart maken van stof

Het is niet moeilijk om zelf een hart te maken van stof. Op de markt kunt u leuke stoffen uitkiezen: met ruitjes, kanten stoffen, de mogelijkheden zijn legio. Voor het maken van harten van stof, kunt u ook blouses gebruiken die u niet meer aantrekt. De stof van een blouse is vaak fijn en leent zich er prima voor. U kunt de blouse zo uitknippen, dat in het midden van het hart de knoopjes zichtbaar zijn. Ook theedoeken hebben vaak zulke leuke dessins dat u ze prima kunt gebruiken voor het maken van een hart, evenals kussenhoezen. U koopt de theedoeken en/of kussenhoezen dan bij Action of Wibra, waar ze maar een paar euro kosten. Mooie linten vindt u op de markt. Wanneer je een kroonluchter in huis hebt, is het leuk om een hele reeks kleine hartjes te maken om aan de kroonluchter te hangen.

Hoe maak je zelf een hart van stof?

Simpel: op (kranten) papier tekent u een symmetrisch hart. U speld het op de stof en knipt het in tweevoud uit. De uitgeknipte harten naait u op elkaar, en u laat een opening open om de kussenvulling in te stoppen. Kussenvulling haalt u uit een oude kussen die u niet meer gebruikt, of u koopt het op de markt. Vervolgens maak je het hart vast aan een mooi lint (een kanten lint, of een satijnen lint) en klaar is uw decoratie. U kunt ook bijvoorbeeld drie harten maken en deze onder elkaar aan een lint bevestigen, zodat u een sliert van harten heeft. Leuk voor de muur in het trapgat bijvoorbeeld.

Een hart van stevig karton of fimoklei maken

Even simpel, uit een stuk stevig karton kun je een hart knippen. Verf het karton in een gewenste kleur. Eventueel plak je er verschillende soorten lint op. Wanneer het hart van karton droog is, bevestig je het aan een lint. En klaar is de decoratie voor aan de muur of deur. Voor het hart van fimoklei teken je eerst een hartpatroon, de rest spreekt voor zichzelf. Laat in het hart een gaatje om het lint door te halen. U kunt het hart van fimoklei ook op een leuke tegel lijmen.

Een hart van zeep

Erg leuk is het maken van een hart van zeep. Het is wat bewerkelijker dan bovenstaande harten, maar geeft een geweldig resultaat.

Een mal in de vorm van een hart kun je hier bestellen: www.labstuff.nl. Kant en klaar pakketten om zeep te maken vind je ook op Internet, bijvoorbeeld bij: www.drogisterijdelang.nl.

Een hart van papier

Een hart van papier maak je van tijdschriften of strips. Je knipt de volgende stroken:
Knip 6 stroken van 5 cm breed, (lengte:) 2x strook van 30 cm, 2x strook van 25 cm, 2x strook van 20 cm.
Nu neem je alle stroken bij elkaar en gaat ze op volgorde leggen: strook 30cm, strook 25 cm, strook 20 cm, strook 20 cm
strook 25 cm, strook 30 cm. Houdt ze met een paperclip bij elkaar. Nu vouw je de stroken aan de bovenkant naar binnen. Zo komen ze tussen de onderkant met de paperclip bij elkaar. Dit zet je vast met een nietje, en klaar is kees.

Hart van piepschuim

Met piepschuim kunt u leuk knutselen. Piepschuim leent zich prima om laag op laag te leggen. En wanneer piepschuim geschilderd is, ziet men niet dat het piepschuim is maar lijkt het een kunstwerk van robuust materiaal te zijn. Voor de basis van het piepschuimen hart, snijdt u een hart. De dikte van het piepschuim zal ongeveer 2,5 cm zijn. U maakt steeds kleinere harten die u er telkens weer bovenop lijmt. Het hoeven geen hele harten te zijn, u kunt er mee spelen: een half hart er boven op plakken is misschien net zo leuk. U maakt het af door het in de gewenste kleur te verven.
© 2010 - 2024 Ssandra3108, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zelf de decoratie regelen voor jullie trouwdagZelf de decoratie regelen voor jullie trouwdagVeel mensen willen een thema of sfeer neerzetten bij hun bruiloft. Dit kunt u voornamelijk doen door te decoreren. Om go…
Een leuk kaartspel: AchtenEen leuk kaartspel: AchtenAchten is een kaartspel waarbij je moet proberen je kaarten zo snel mogelijk kwijt te raken door aansluitende kaarten op…
Over de octopusDe octopus is van de orde Octopoda en van de klasse Cephalopoda. Ze kunnen van kleur veranderen en hun lievelings voedse…
Eigen decoratie maken: herfstEigen decoratie maken: herfstAls het herfst is is het weer tijd voor het maken van je eigen herfstdecoratie. Een eigen herfstdecoratie maken is niet…

Wat kost het renoveren van een keuken?U kunt de levensduur van uw keuken verlengen door hem te laten renoveren. Een keukenrenovatie bespaart u duizenden euro’…
Huis goedkoop opknappenHuis goedkoop opknappenMet weinig geld en veel inzet, kunt u zelf uw huis verfraaien. Zelfs op zeer grote uitgaven kunt u eenvoudig besparen do…
Ssandra3108 (253 artikelen)
Laatste update: 16-10-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Creatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.