Huis goedkoop opknappen

Huis goedkoop opknappen Met weinig geld en veel inzet, kunt u zelf uw huis verfraaien. Zelfs op zeer grote uitgaven kunt u eenvoudig besparen door niet al het werk uit te besteden aan professionals. Een groot opstakel bij het opknappen van een huis is het ontbreken van geld. Alle veranderingen en verbeteringen kosten geld. U kunt de kosten zo laag mogelijk houden door zelf aan de slag te gaan in plaats van het inhuren van vakmensen. Daarnaast kunt u door creativiteit grote investeringen als een nieuwe keuken voorkomen door het probleem met uw huidige keuken op te lossen.

Een woonkamer kunt u bijvoorbeeld door het opnieuw verven of behangen een geheel nieuwe uitstraling geven. Voor een nieuwe vloer hoeft u met de huidige beschikbare systemen, geen vakmensen in te schakelen. Door enige tijd en creativiteit te investeren kunt u veel zelf doen.

Badkamer goedkoop opknappen

De badkamer is een plek bij uitstek waar u wel een vakman voor moet inschakelen. Een opknapbeurt vergt namelijk over het algemeen ook nieuwe badkamertegeltjes aan de muren en op de vloer. De meeste mensen kunnen dit niet zelf, omdat het bepaalde vaardigheden vraagt. Vloertegels die gelegd zijn met de kleinste afwijking, blijven altijd zeer duidelijk opvallen. Toch kunt u ook op een badkamer besparen door diverse offertes aan te vragen bij verschillende partijen. U kunt nog goedkoper door gewoon een tegelzetter in te huren en dat u de verdere montage zelf voor uw rekening neemt.

Keuken goedkoop opknappen

Een nieuwe keuken laten plaatsen gaat u eenvoudig 10.000,- kosten. U kunt ook overwegen om uw keuken op te laten knappen in plaats van te vervangen. Hierbij is van belang in hoeverre de keuken kwalitatief nog goed is. Een te lage keuken van twintig jaar oud, moet u gewoon vervangen, maar een jongere keuken waarvan de kleuren volledig achterhaald zijn, kunt u mogelijk nog opknappen. Door nieuwe deurtjes en handgrepen te plaatsen kunt u de keuken weer als nieuw maken. In het geval u toch kiest voor een nieuwe keuken, moet u goed gaan vergelijken.

Bij keukens is het ook verstandig om in uw omgeving na te vragen waar ze hun nieuwe keuken gekocht hebben. Op deze manier kunt u achterhalen waar u het beste kunt zijn voor een nieuwe keuken.

Huiskamer goedkoop opknappen

De huiskamer is de plek waar u mensen uitnodigt. De kamer moet er dus goed uitzien, niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw gasten. De sfeer in uw kamer kunt u sterk beïnvloeden door de muren en de vloer te veranderen. De muren opnieuw verven of behangen kost u relatief weinig moeite en geld. De inboedel kan gewoon in de kamer blijven staan, u schuift ze gewoon aan de kant.

Een nieuwe vloer kost u meer moeite. Eerst moet de kamer volledig ontruimd worden, vervolgens moet de oude vloer eruit (soms kunt u de nieuwe vloer over de oude vloer leggen). Voor redelijk lage prijzen kunt u clicklaminaat krijgen die u zelf kunt gaan leggen. De kosten bedragen ongeveer (exclusief ondervloer)tussen de 7,50 en 15,- per vierkante meter. Dit is het goedkoopste laminaat, kwalitatief betere laminaat gaat u ook meer kosten. U moet wel zorgen dat u met goed materiaal gaat werken om het uzelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Zie ook: Klushuis kopen bespaart veel geld
© 2010 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huis opknappen met weinig geldHuis opknappen met weinig geldUw eigen huis opknappen kunt u duur maken, maar u kunt ook met een klein budget het huis verbeteren. Een vakman inschake…
Wat kost een badkamer?Een nieuwe badkamer is samen met een nieuwe keuken de populairste verbouwingen aan een eigen huis. Voor de meeste mensen…
Huis kopen, opknappen en verkopenHuis kopen, opknappen en verkopenIn tijden met stijgende huizenprijzen kunt u geld verdienen door goedkoop een huis te kopen om deze weer te verkopen na…
Vastgoed: kopen, opknappen, verkopenVastgoed: kopen, opknappen, verkopenWanneer je een beetje handig bent met je handen kan het een hele goede investering zijn om een pand te kopen, opknappen…

Decoratie harten zelf makenDecoratie harten zelf makenGevlochten harten voor in huis, aan de deur en in de tuin, wie kent ze niet? Harten zijn de trend en ook makkelijk en le…
Kleuren spreken een taalKleuren spreken een taalWat is de wereld zonder kleur? Of we nu wel of niet de trends volgen, de wereld is bomvol kleur. Met de natuur als inspi…
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 19-09-2010
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Creatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.