Panty's recyclen

Bijna elke vrouw draagt regelmatig panty's of maillots. Helaas zijn vooral panty's erg kwetsbaar en krijg je er al snel ladders of gaten in. Vaak worden de panty's dan weggegooid, en dat is zonde, want er zijn tal van manieren waarop je ze nog kunt hergebruiken. Was ze goed uit, en kies een van de volgende recyclemethoden om meer uit je garderobe te halen!

Hergebruik

Heb je twee panty's met beide een ladder in één been? Knip dan de benen met de ladder of het gat erin eraf, en draag ze dan samen, zodat het toch lijkt alsof je een hele panty aan hebt.

Kadopapier of posters netjes houden

Houd pakpapier en posters kreukvrij door ze in de benen van een panty te knopen en op te hangen.

In de tuin

Gebruik stukjes panty om je klimplanten aan de klimmers te binden. Omdat de panty elastisch is, is dit beter voor de plant dan het gebruik van touw.

Vocht en schimmel bestrijden

Vul een stuk panty met kattebakgrit en leg dit in de kast, op zolder of in de kelderkast. Het grit zal het vocht in de lucht opnemen en zo schimmel verminderen en/of voorkomen.

Geurzakjes

Vul het been van de panty met stukjes zeep of gedroogde bloemen en knoop dicht. Leg deze zakjes in je klerenkast of hang ze in het toilet voor het verspreiden van heerlijke geuren.

Groente ophangen

Hang uien, knoflook, en aardappels in een panty in je voorraadkast. Zo kan er voldoende lucht bij en blijven ze langer goed.

Opvulling

Knip de panty's in stukjes en gebruik ze als vulling voor kussens of knuffels.

Haarverwijderaar

Doe de panty als een want om je hand en wrijf over kledingstukken of meubilair met veel haar erop van bijvoorbeeld huisdieren. Een stuk goedkoper dan steeds een haarverwijderaar in de winkel te kopen. En het werkt ook om deodorantvlekken te verwijderen/verminderen.

Dragen bij tuinieren

Draag de kapotte panty's bij het tuinieren of kamperen. Ze zullen je benen beschermen tegen muggen en andere insectenbeten.

Bloembollen bewaren

Stop je bloembollen in een panty en hang ze op een droge plek op, zodat ze voldoende zuurstof krijgen.

Om te poetsen

Gebruik panty's om goud en zilver te poetsen, zodat je geen krassen krijgt. Ook goed voor bijvoorbeeld glazen tafels of andere dingen die je wel wilt schoonmaken, maar die kwetsbaar zijn en snel krassen.

Gewassen beschermen

Gebruik ze in de tuin om je pompoenen en meloenen te beschermen tegen ongedierte. Doe ze om de vrucht heen zodat beestjes er niet bij kunnen. Let op dat de panty niet al te strak is, want je wilt de groei van de vruchten natuurlijk niet belemmeren.

Schoenen poetsen

Gebruik de panty om je schoenen te poetsen.

Tochtstopper

Vul een panty met andere verknipte panty's en leg ze voor kieren, deuren en in vensterbanken om tocht tegen te houden.

Filter

Gebruik panty's als filter om bijvoorbeeld verf of andere dingen af te gieten.

Sokpoppen en handpoppen

Knip de panty bij de knie af en vul ze met vulmateriaal (andere verknipte panty's). Maak van stofrestjes ogen en een mond en plak deze op de voet van de panty, zodat het een hoofd wordt. Als je ze niet vult kun je ze ook als handpop gebruiken

Tapijt maken

Je kunt een heleboel panty's samenknopen tot een tapijt, douchemat of wc-mat. Kijk eens op Youtube voor leuke filmpjes met uitleg.

Aquariumstenen schoonmaken

Doe de stenen en het grind in een panty en maak het onder de kraan schoon. Snel en efficiënt, en je verliest geen steentjes in de gootsteen.

Grashoofden

Vul de voet van de panty met wat graszaadjes en dan aarde. Knoop de panty dicht, en maak er ogen en een mond op. Zet nu in wat water en wacht tot het gras er bovenuit groeit als haar.

Haarelastiekjes of armbandjes

Knip ringen van de benen van de panty en gebruik deze als haarelastiekjes of armbandjes.

Anti-stinkvoeten

Vul de voet van de panty met kattebakgrit en knoop dicht. Zodra je je schoenen uitdoet, doe je de panty erin en dan zal het kattebakgrit de voetlucht opnemen.

Nekwarmer

Vul een maillot met ongekookte rijst en knoop dicht. Even opwarmen in de magnetron en dan in je nek leggen (eerst voelen of het niet te heet is).
© 2013 - 2024 Mieka, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De panty: hoe draag je een panty en wat kun je er meer meeDe panty: hoe draag je een panty en wat kun je er nog meer mee. Veel zo blijkt wel uit dit artikel. Een panty is een syn…
Kleding: het kopen van panty'sKleding: het kopen van panty'sPanty's worden veelal door vrouwen gedragen. De panty komt uit de Verenigde Staten en werd oorspronkelijk gedragen als o…
Panty’s, maillots en leggingsPanty’s, maillots en leggingsDoor de jaren heen heeft beenkleding haar charme niet verloren. Er zijn ook veel varianten beenkleding: panty’s, legging…
Koubenen: koude onderbenen of perniosisKoubenen: koude onderbenen of perniosisKoubenen: perniosis. Koubenen horen in het rijtje van winteraandoeningen thuis: winterhanden, wintertenen, wintervoeten.…

Koffiedrab gebruikenKoffiedrab gebruikenNa het nuttigen van een kopje koffie, blijft er als restproduct koffiedrab over. Je kan dit natuurlijk in de vuilnisbak…
Koninginnedag, Koningsdag, Kroningsdag voor kinderenKoninginnedag, Koningsdag, Kroningsdag voor kinderenNa Kroningsdag wordt Koninginnedag Koningsdag. Driedubbel feest in het land! In dit artikel een aantal ideeën voor kinde…
Mieka (82 artikelen)
Gepubliceerd: 03-07-2013
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Creatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.