Je gaat het huis uit!

Je bent jong, je werkt of je studeert nog & dan is het tijd om het warme, veilige nest te verlaten. Tijd om op eigen benen te staan, tijd om keuzes te maken, ja tijd op het ouderlijk huis te verlaten!

Belangrijke dingen om te weten voordat je die belangrijke stap zet

Het is erg handig om voordat je het ouderlijke huis verlaat te weten welke verzekeringen je nodig hebt, zodat je hier later niet tegenaan loopt. Een aantal erg belangrijke verzekeringen zijn o.a. :
  • Inboedelverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering
  • rechtsbijstandverzekering

Meer informatie over deze en andere verzekeringen kun je heel gemakkelijk vinden op bijvoorbeeld websites van banken en verzekeringsmaatschappijen. Ook is het vaak mogelijk een afspraak te maken bij een bank voor een financieel advies. Op een financieel advies gesprek worden al de financiele zaken met een adviseur besproken. Mochten er dan nog dingen zijn waar je e.v.t. nog vragen over hebt of meer informatie over wenst te hebben dan kun je dit ook aangeven op het gesprek. Deze gesprekken zijn gratis, geheel vrijblijven en verplichten je tot niks.

Als je ervoor kiest om een huis te huren, dan is het verstandig om uit te zoeken of je recht hebt op huurtoeslag en hoeveel dit zal zijn. Ook dit kun je heel gemakkelijk vinden op het internet. Hou er bij het huren van een huis rekening mee dat je vaak 1 maand huur vooruit moet betalen aan de verhuurder en hierboven ook vaak nog een bedrag aan borg betaald, dit bedrag staat vaak gelijk aan 1 maand huur.

Kies jij ervoor een huis te gaan kopen met een hypotheek, ga dan zeker een aantal gesprekken aan bij banken en hypotheekverstrekkers. Ik raad je aan om bij deze gesprekken niet alleen op de laagste rente af te gaan maar vooral ook goed te letten op de voorwaarden.

Tips

  • een mooi spaarbedrag maakt de dingen net even wat makkelijker;
  • goed op de hoogte zijn, voorkomt spijt achteraf;
  • neem bij het bezichtigen van een huis iemand mee, 2 zien meer als 1;
  • zoek goed uit waar je recht op hebt, en maak hier gebruik van;
  • let ook bij de gas- water en elektraleverancier niet alleen op de prijs maar ook op de service & voorwaarden;
  • richt het huis in op je eigen manier en zorg dat je je er thuisvoelt!
© 2007 - 2024 Facts, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Verzekeringen: verzekering bij de aankoop van je huisVerzekeringen: verzekering bij de aankoop van je huisNederland is een land waar je veel verschillende verzekeringen hebt en ze ook bijna overal kan afsluiten. Wanneer heb je…
Verzekeringen huurhuis: Welke verzekeringen bij huren?De meeste mensen weten wel dat je bij het kopen van een eigen huis woonverzekeringen moet afsluiten. Maar wist je dat je…
OHRA verzekeringen en bankzakenOHRA verzekeringen en bankzakenOHRA is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij. U kunt hier terecht voor verzekeringen, maar ook overige bankzaken. OH…
Overlijden partner - verzekeringen aanpassenNa overlijden van je partner komt er veel op je af. Uiteindelijk zul je de verzekeringen een keer na moeten lopen om te…

Mechanisch ventilatiesysteem vraagt goed onderhoudMechanisch ventilatiesysteem vraagt goed onderhoudIn veel moderne huizen is een mechanisch ventilatiesysteem aanwezig. Op verschillende plaatsen (vaak keuken, badkamer en…
Energiezuinig bouwen met een passief huisEen huis kost geld, heel veel geld. Elk jaar stromen de facturen voor mazout, elektriciteit, water maar binnen met steed…
Facts (16 artikelen)
Gepubliceerd: 14-08-2007
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.