Tips voor het snel vinden van een kamer in Nijmegen

Tips voor het snel vinden van een kamer in Nijmegen Ga je studeren aan de HAN of de Radboud Universiteit, of wil je gewoon klein beginnen met op jezelf wonen? Een zoektocht naar een kamer in zo'n drukke studentenstad kan heel lastig zijn. Er is veel concurrentie en weinig aanbod. Wanneer je op zoek bent naar een kamer in Nijmegen zijn er een aantal handige tips om te weten om snel een kamer te vinden. Ben je student dan zou je je bijvoorbeeld in kunnen schrijven bij de studentenhuisvesting. Verder zijn er verschillende websites waar je op terecht kan.

Snel een kamer in Nijmegen vinden

'Studenten in Nijmegen moeten gemiddeld drie jaar wachten op een kamer.'
Als je ouders niet beschikken over een oneindig budget of je moet alles zelf betalen, dan zit je al snel aan een maximumhuur van rond de 300 euro. Voor deze prijs zijn de meeste studenten op zoek. Er zijn een paar snelle tips om een kamer te vinden:

Via via

Vraag aan je kennissen, familie en vrienden of ze iemand in Nijmegen kennen die een kamer over heeft of is bereid om rond te kijken voor een kamer voor je. Heb je nog geen kamer als je moet beginnen met je studie? Vraag dan eens rond bij je studiegenoten. Vaak zitten die ook op kamers, misschien is in hun complex nog een kamer vrij, of kennen ze mensen die klaar zijn met studeren en van wie de kamer vrij komt.

Briefjes

In supermarkten hangen vaak te koop / aangeboden borden. In Nijmegen hangen deze borden bij iedere Albert Heijn, en soms in filialen van andere supermarkten. Je kunt altijd vragen aan de caissières of je een blaadje op mag hangen. Zelf heb ik een keer een middagje Nijmegen gedaan waarbij ik in drie supermarkten een briefje had opgehangen. Binnen drie uur had ik al iemand aan de lijn die een kamer voor me had. Ook kun je briefjes ophangen bij de school of universiteit waar je heen gaat. Dit is handig omdat mensen die hier komen ook vaak dichtbij wonen en de kans groter is dat je kamer in de buurt is van de universiteit of je school.

Tip: Als je een briefje ophangt, is het handig om dat te doen zodat mensen je telefoonnummer en e-mail adres af kunnen scheuren zodat het briefje zelf blijft hangen. Zo kunnen meerdere mensen reageren per supermarkt en hoef je niet iedere keer nieuwe briefjes op te hangen. Ook is het handig om alleen briefjes op te hangen op plekken waar je in de buurt zou willen wonen.

SSHN

Als je op zoek bent naar een kamer in Nijmegen is het eerste wat je eigenlijk moet doen, je inschrijven bij de SSHN. Wanneer er kamers vrijkomen en je staat als eerste op de wachtlijst krijg je automatisch de kamer toegewezen. Des te langer je staat ingeschreven maak je ook meer kans op grotere kamers in andere complexen. De meeste studenten in Nijmegen krijgen via de SSHN een kamer.

Internet

Op internet zijn heel veel sites waarbij je een kamer kan vinden. Vaak zijn de sites voor heel Nederland maar soms ook specifiek voor Nijmegen. Vaak kosten deze sites geld terwijl je niet zeker weet of je daadwerkelijk een kamer krijgt of wordt uitgenodigd op een kijkavond, hou hier rekening mee.

Drie goede kamersites:
www.kamer.nl voor kamers in heel Nederland
www.kamernet.nl voor kamers in heel Nederland
www.entree.nu voor kamers in de regio Arnhem/Nijmegen

Huis-aan-huisblaadjes

Je kunt een advertentie zetten in een huis-aan-huisblaadje dat je op zoek bent naar een kamer. Het huis-aan-huisblad van Nijmegen is De Brug Je moet bij zo'n advertentie wel denken aan kosten van honderd euro.

Kamer gevonden en dan?

En als dan de tijd is gekomen dat je een kamer hebt gevonden, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:
  • Heeft de kamer een eigen ingang of moet je iedere keer door de kamer van iemand anders om bij je kamer te komen?
  • Hoe wordt de kamer verwarmd?
  • Wat zit er allemaal bij de huurprijs inbegrepen? Moet je je eigen gas, water, licht en internet betalen of zit dat bij de prijs inbegrepen?
  • Als je gas, water en licht samen betaald, hoeveel zullen de kosten dan ongeveer zijn?
  • Komen er nog andere kosten bij?
  • Wie zijn je huisgenoten, en wat deel je met ze (denk aan keuken, douche en wc)?
  • Is de kamer gemeubileerd of gestoffeerd en moet je daarvoor meer huur betalen?
  • Is de kamer die prijs waard?

Met deze tips heb je sneller een kamer dan je had gedacht.
© 2011 - 2021 Sanj, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Doelgericht studeren: voorbereidenDoelgericht studeren: voorbereidenExamen? Tentamen? Studeren? Welke manier van studeren verbetert de studie resultaten? Welke manier van studeren verbeter…
Wat kost een kamer voor een student?Wat kost een kamer voor een student?Het studeren zelf is al kostbaar. In het geval de student hiervoor ook nog een eigen woonruimte moet betrekking, is de h…
Hotels Nijmegen, Mercure, Bastion, Scandic Sanadome, BelvoirHotels Nijmegen, Mercure, Bastion, Scandic Sanadome, BelvoirEen overzicht van hotels in Nijmegen, dat landelijke bekendheid geniet vanwege zijn Vierdaagse en de daaraan gekoppelde…
Nijmegen, de oudste stad van NederlandNijmegen spreekt tot de verbeelding. Over deze oeroude stad aan de Waal valt ontzettend veel te vertellen. Elk historisc…
Prefab woningen prijs: Wat kost een prefab huis eigenlijk?Je eigen huis bouwen is natuurlijk heel aantrekkelijk. Maar zelf een woning bouwen is aan de dure kant. Wanneer je jouw…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Unsplash, Pixabay
  • http://www.telegraaf.nl/binnenland/1889775/__Forse_wachttijd_studentenkamers__.html
Sanj (108 artikelen)
Laatste update: 06-04-2016
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Kopen en huren
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.