Seats and Sofas: Leuke, goedkope bank of nooit aan beginnen?

Seats and Sofas: Leuke, goedkope bank of nooit aan beginnen? Over de banken van Seats & Sofas hoor je verschillende verhalen. De een zegt dat het rommel is, een ander heeft al jaren na volle tevredenheid een sofa of bankstel van het concern staan. Wanneer je door een folder bladert zie je een ruime keuze, waarbij er voor de meeste smaken wel iets tussen zit. En dankzij de aantrekkelijke prijs, worden er een hoop mensen over de streep getrokken. Maar is dat wel zo verstandig? Iedereen is op een gegeven moment toe aan een nieuwe bank, bankstel, hoekbank, slaapbankje of iets dergelijks. Een bank of bankstel koop je om vele jaren plezier van te hebben. Maar niet alleen de kwaliteit en degelijkheid moeten in orde zijn. Het meubelstuk moet er natuurlijk ook goed uitzien en passen bij je interieur en smaak. Daarnaast moet het natuurlijk ook comfortabel zijn. Nu is er genoeg aanbod bij de vele meubelzaken, maar vaak moet je behoorlijk in je buidel tasten. Duizenden euro's voor een mooie bank is geen uitzondering. Als je dan ziet wat je bij Seats and Sofas kunt kopen, dan is het geen wonder dat het bedrijf al jaren lang veel klanten weet te trekken. De prijs is aantrekkelijk en je het assortiment groot.

Een bank kopen bij Seats and Sofas

Wanneer je bij Seats and Sofas binnenloopt om eens te kijken of er wat voor je tussen zit, zal je al snel door een verkoper benaderd worden. Het is aan te raden je niet al teveel te laten leiden door de verkoper. Wees erg terughouden met het toezeggen van zaken. De verkopers zijn goed getraind in het benaderen van klanten om ze tot een aankoop te overhalen. Even proef zitten op een aantal banken en wanneer je interesse toont in een bepaald exemplaar, zal er als snel overgegaan worden tot een onderhandeling over de prijs. En ook al staat er vaak een prijs op het meubelstuk in kwestie die je te hoog is, verbazend vaak kun je het toch eens worden over de prijs.

Belachelijke kortingen mogelijk?

De enorme kortingen die mogelijk zijn bij Seats and Sofas is een veelgehoord geluid. Niet zelden zijn kortingen van tientallen procenten tot soms wel 50 procent of meer bespreekbaar. Op zich klinkt dat natuurlijk wel positief. Je krijgt een leuke deal als klant zijnde. Maar tegelijkertijd kun je je afvragen wat je daarvan moet denken. Hoeveel marge zit er wel niet op de producten? En wat als je niet onderhandeld had? Dan had je veel teveel betaald. Daarnaast kun je de vraag stellen of de kwaliteit van de producten dan wel in orde is? Want structureel met verlies verkopen zal geen enkele winkel doen. Blijkbaar zijn de productiekosten dan wel erg laag. Kun je dan nog wel vertrouwen op een meubelstuk van gedegen kwaliteit?

Achteraf afzien van de aankoop

In veel gevallen moet een bank of sofa besteld worden, nadat je besloten hebt tot een aankoop over te gaan. Wil je deze bestelling achteraf annuleren om welke reden dan ook, dan is dat niet zonder gevolgen. In de meubelbranche is het zo geregeld dat je dan 30 procent van de koopsom moet betalen. Dat is een behoorlijk bedrag en iets waar je je goed van bewust moet zijn. Bij Seats and Sofas kun je erop rekenen dat je dat bedrag moet betalen, wanneer je achteraf af wilt zien van de aankoop. Daarin staat het bedrijf in haar recht en heb je als consument weinig in te brengen. Door dat hoge percentage, zullen veel mensen echter toch kiezen om de aankoop door te laten gaan. Dertig procent van de aankoop als boete, voelt toch als weggegooid geld.

Bank op bestelling

Het vervelende aan het bestellen van een bank is dat je niet weet waar je aan toe bent. Wanneer de bank daadwerkelijk geleverd wordt is altijd afwachten. Maar nog belangrijker: je krijgt niet hetzelfde exemplaar als uit de winkel. Uiteraard verwacht je een vergelijkbaar exemplaar, met misschien alleen een ander kleurtje. Maar in werkelijkheid kan de kwaliteit wel degelijk afwijken. Iets waar je pas achter komt, wanneer de bank in je huiskamer staat en de rekening is betaald. Het is daarom verstandiger een bank te kopen die daadwerkelijk in de winkel staat en waar je zelf proef op hebt gezeten. Je weet dan dat je niet hoeft te wachten en dat je niet met een minder comfortabel, slechter kwaliteit of minder goed afgewerkt model thuis komt te zitten.

De reputatie en klachten van Seats and Sofas

Voordat je besluit iets te kopen bij Seats and Sofas is het verstandig eens te gaan kijken naar ervaringen en klachten. Het bedrijf is ook vaker dan eens voorbij gekomen in programma's als kassa, radar en het vroegere ook dat nog. Maar ook op internetfora zijn de nodige verhalen te vinden. Het is verstandig daar kennis van te nemen, zodat je weet waar je rekening mee moet houden. Natuurlijk kun je van elk merk en winkel wel de nodige klachten vinden. En slechte ervaringen zullen vaker in een internetpost resulteren dan een positieve ervaring. Maar het is een feit dat er wel heel veel klachten en ontevreden klanten zijn bij Seats and Sofas. Daardoor is het terecht extra op je hoede te zijn, wanneer je deze winkel binnen stapt.

De juiste verwachtingen

Misschien heb je je een beeld gevormd van Seats and Sofas en wil je toch van de lage prijzen profiteren. Daar is natuurlijk niets mis mee. Verwacht echter geen product waar je tien of twintig jaar van kan genieten. Niet dat dat per definitie niet mogelijk is, maar als je daarvan uitgaat is de kans op teleurstelling groot. Koop je een bank voor een lage prijs en reken je op een jaar of vier, dan kan het alleen maar meevallen.

Een gratis huishoudpakket?

Er wordt ook al lang geregeld een huishoudpakket als extraatje geboden bij bankstellen of hoekbanken. In zo'n pakket vind je allerlei huis- en keukenapparatuur, zoals stofzuiger, waterkoker, broodrooster, eierkoker, stoomstrijkijzer en keukenweegschaal. Hiermee wordt natuurlijk ingespeeld op jonge mensen die voor het eerst op zichzelf gaan wonen. Deze doelgroep heeft vaak nog van alles nodig. Nu koop je een bankstel voor weinig en krijg je daar nog allerlei apparatuur bij ook. In de praktijk is de apparatuur van erg lage kwaliteit. Ook geen wonder, want al deze spullen gratis bij bankstellen van nog geen duizend euro zegt eigenlijk al genoeg. Ook hiervoor geldt: wees voorzichtig en verwacht vooral niet teveel.

Bank goed controleren op degelijkheid, afwerking en kwaliteit

Controleer een bak of bankstel extra goed. Wees daarin niet terughouden en vertrouw er niet zonder meer op dat het wel goed zal zijn. Kijk of de bank echt stevig is, Ga er met meerdere mensen op zitten, om te kijken of het dan ook nog goed voelt. Bekijk de stof of leder om te kijken of het sterk overkomt. Check ook de onderkant en poten van de bank. Zitten de pootjes er al onder? Zo niet, hoe is dan de hoogte van de bank met poten en wat voor poten zitten er dan onder. Eigenlijk allemaal voor de hand liggende zaken.
© 2015 - 2024 Manniel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Economie: De vier P'sMarketing hangt samen met 4 begrippen, de zogenaamde 4 Pís. in dit artikel worden de 4 Pís uitgelegd.
Onderscheidend vermogen in de marketingmixHoe kan een bedrijf ervoor zorgen dat de klant het product bij jou koopt en niet bij de concurrent? Dit is een belangrij…
Een bank uit duizendenEen bank uit duizendenDe zithoeken van nu zijn flexibeler dan ooit. Een bank maak je compleet door een long chair of hocker toe te passen en z…

Een andere inrichting in huis? Zo gaat het makkelijk!Een andere inrichting in huis? Zo gaat het makkelijk!Het inrichten van een huis is vaak een leuke, maar lastige klus. De meeste mensen behouden dezelfde opstelling qua meube…
Queen Anne-meubelen: van antiek tot nieuwQueen Anne-meubelen: van antiek tot nieuwVooral op internet en in brocante winkels zijn nog veel meubelen te koop geïnspireerd op de Queen Anne-stijl. De antieke…
Bronnen en referenties
  • http://www.seatsandsofas.nl/
  • http://forum.viva.nl/forum/thuis/seats-and-sofas-kwaliteitervaringen/list_messages/157806
  • https://forum.www.radartv.nl/viewtopic.php?t=122580&f=14
  • http://www.geldenrecht.nl/artikel/2011-08-12/van-een-koop-afzien
  • http://forum.viva.nl/forum/thuis/seats-and-sofas-kwaliteitervaringen/list_messages/157806
Reactie

Anna Mcewan-Bos, 30-03-2015
Heb inmiddels mijn tweede bank.gekocht bij seats and sofas groningen. De eerste heeft jaren gestaan zonder problemen. Toen mijn tweede bank binnen de garantieperiode kapot ging dacht ik oh nee want ook ik zag alle klachten. Maar nee heb met Richard van seats and sofas meerdere malen prettig contact gehad en mijn ondanks de complexe reparatie weer in nieuwstaat ontvangen en super snel! Geweldige afhandeling mag ook weleens gezegd worden. Reactie infoteur, 01-04-2015
Hallo Anna,

Natuurlijk zijn er ook mensen met positieve ervaringen. Door al de negatieve verhalen, wordt dat snel vergeten. Daarom is het zeker goed dat eens te melden. Veel plezier met je bank!

groet,
Manniel

Manniel (221 artikelen)
Gepubliceerd: 10-01-2015
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.