Huis onverkoopbaar? Begraaf Sint Jozef

Sinds de huizenmarkt in 2008 is ingestort is het lastig om een huis te verkopen. Veel huizen staan al jaren in de verkoop en krijgen soms geen eens kijkers. Er is een ritueel wat uitgevoerd kan worden bij onverkoopbare huizen. Begraaf in de tuin een Sint Jozef beeldje onderste boven met zijn hoofd in het zand en zijn gezicht naar de deur. Indien er geen tuin is kan dit in een bloembak worden gedaan.

Wat is het Sint Jozef ritueel?

Begraaf een Sint Jozef beeldje in de tuin voor je huis, het liefst richting de deur. Indien iemand geen tuin heeft, kan Sint Jozef in een bloembak worden begraven en deze bloembak moet naast de deur worden gezet. Met een Sint Jozef beeldje wordt de timmerman, verloofde van Maria en pleegvader van Jezus bedoeld. De heilige Jozef is patroonheilige van huizenbezitters en het huisgezin, alleen hij mag zijn krachten aanroepen om mensen te helpen met onverkoopbare huizen. Net als over Boeddhabeelden zeggen sommigen dat een Sint Jozef beeldje alleen geluk brengt als je het van een ander krijgt.

Geschiedenis van het Sint Jozef ritueel

De Heilige Theresia van Avila is de grondlegster van dit ritueel. In de 16e eeuw had ze een afbeelding van Sint Jozef begraven omdat ze land voor kloosters nodig had. Ze bad de Sint Jozef om haar wensen te verhoren en deze werden gehoord. Het ritueel had in de Verenigde Staten zijn doorbrak in 1990. Er zijn zelfs makelaren in de Verenigde Staten die Sint Jozef beeldjes en handleidingen verkopen. Sinds de huizenmarkt in Nederland in 2008 is ingestort, is het ook bekend geworden in Nederland. Het is geen officieel katholiek gebruik en het ritueel werkt ook bij niet katholieke personen. Voor een heilige krijgt hij wel een respectloze behandeling door op zijn kop in de tuin te worden begraven. Dit komt door middeleeuwse tradities. Volgens middeleeuwse tradities mogen heiligen best onder druk worden gezet, zodat ze hun best voor je doen.

Hoe wordt het Sint Jozef ritueel uitgevoerd?

Het beeldje moet ondersteboven met zijn gezicht naar het huis toe worden begraven. Alleen zijn hoofd moet in het zand staan, de rest van zijn lichaam steekt uit de grond.

Voor de een is het ritueel klaar wanneer het beeldje begraven is en de ander doet er meer moeite voor om het ritueel te laten slagen. Deze mensen steken een noveenkaars aan en bidden minimaal één keer per dag het volgende gebed.

Heilige Sint Jozef, breng een geschikte koper naar ons huis.
Laat de verkoop snel en eerlijk zijn in duet.
O Heilige Jozef, antwoord mijn gebed.
Amen.


Het einde van het Sint Jozef ritueel

Het is mogelijk dat na het doen van dit ritueel binnen 3 maanden het huis is verkocht, maar dit is geen garantie, het is ook mogelijk dat het ritueel niet werkt. Wanneer het huis is verkocht, wordt het beeldje uit de tuin gehaald en kan het als dank in het nieuwe huis worden gezet. Ook kan het beeldje aan iemand anders worden doorgegeven die zijn huis ook niet verkocht krijgt, het is goed mogelijk dat het beeldje weer succes oplevert.
© 2014 - 2024 Belegger, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke keukenindeling is het beste?In de keuken wordt dagelijks gewerkt en moet daarom slim en efficiënt ingedeeld zijn. Dit kan op verschillende manieren,…
Uitvalscherm zonwering, voor- en nadelenUitvalscherm zonwering, voor- en nadelenAls je grote ramen in je huis hebt dan kan zonlicht een ware kwelling zijn. Als de zon vol op de ramen schijnt wordt het…
Bronnen en referenties
  • http://www.gestolengrootmoeder.nl/wordpress/huizen-verkopen-met-de-heilige-jozef/
Belegger (50 artikelen)
Gepubliceerd: 24-04-2014
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.