Moleskine: Een veelzijdig notitieboek

Moleskine: Een veelzijdig notitieboek Misschien heb je er al wel eens over gehoord: de Moleskine. Een Moleskine is een luxe, zwart notitieboekje. Hoewel de Moleskine eerst alleen als standaard notitieboek te verkrijgen was, zijn er nu verschillende soorten Moleskines te verkrijgen. De Moleskine notitieboekjes bestaan al heel lang. Veel bekende schrijvers, reizigers en kunstenaars hebben deze zwarte boekjes gebruikt om aantekeningen in te maken en om ideeën en inspiratie in vast te leggen.

Verschillende soorten notitieboekjes

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten Moleskine boekjes, zodat er voor ieder wat wils is. Zo kun je kiezen voor een boekje met blanco pagina’s, geruite pagina’s of gelinieerde pagina’s en ook kun je kiezen tussen een harde of een zachte kaft. Moleskines zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Ook zijn er verschillende Moleskine agenda’s, die onderverdeeld zijn in dagagenda’s, weekagenda’s en maandagenda’s.

Reporter boekjes

De reporter boekjes van Moleskine zijn gebonden aan de bovenkant in plaats van aan de zijkant. De kaft en de blaadjes zijn makkelijk om te slaan, waardoor je snel een notitie of een schets kunt maken. Aan de onderkant van het boekje zit een elastiek, waardoor het boekje niet open kan gaan in bijvoorbeeld je tas en waardoor tekeningen en notities niet kunnen beschadigen.

City notebook

De city notebooks zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die graag reizen. Er zijn city notebooks uitgebracht voor verschillende steden, zoals New York, Londen en Parijs. In deze boekjes vind je onder anderen een uitvouwbare kaart van de stad, waarop metro- en treinstations staan aangeduid en een lijst met belangrijke bezienswaardigheden. In de city notebook kun je de hele reis opschrijven. Zo is er ruimte voor het noteren van belangrijke adressen, verhalen en herinneringen.

Adresboekjes

Moleskine heeft ook adresboekjes in het assortiment zitten. De adresboekjes zijn in verschillende maten verkrijgbaar en ze zijn voorzien van een elastische sluiting en een opbergvak, om bijvoorbeeld visitekaartjes in op te bergen.

Cahiers

De cahiers zijn de schriften van Moleskine. Deze schriften zijn ook speciaal gemaakt voor snelle aantekeningen en schetsen, maar ook kun je ze gebruiken als schrift voor op school of op het werk. De schriften zijn verkrijgbaar met blanco pagina’s, met gelinieerde pagina’s en met geruite pagina’s.

Moleskine Folio

De Moleksine Folio lijn bestaat uit verschillende boekjes met memoblaadjes, portfoliomappen, verstevigende enveloppen en andere dingen die handig zijn, voor bijvoorbeeld op kantoor. Ook is er in de Folio lijn een speciale iPhone cover verkrijgbaar.

Passions

De Moleskine Passions lijn bestaat uit verschillende boekjes voor mensen met verschillende interesses. In de volgende onderwerpen zijn er boekjes verkrijgbaar, die allemaal onderverdeeld zijn in verschillende secties:

  • Recepten bevat de onderwerpen: cocktails, toetjes, borrelhapjes, voorgerechten, hoofdgerechten en bijgerechten. Ook heeft het receptenboekje ruimte voor restauranttips, aantekeningen en afspraken en er zijn pagina’s met productinformatie, meettabellen en conversies.
  • Reizen bevat de onderwerpen: wenslijst, planning, weekenden, korte vakanties en lange vakanties. Ook bevat dit boekje pagina’s waarop tijdzones, temperaturen, internationale vliegveldcodes en de duur van vluchten gedrukt staan. Ook is er ruimte voor aantekeningen, anekdotes en vakantiefoto’s.
  • Wijn bevat de onderwerpen: suggesties voor het te gebruiken glas, land/regio van herkomst, vintage en prijs, beste temperatuur, aantekeningen voor een wijnproeverij, mening over wijnen en suggesties waar de wijn goed bij past.
  • Boeken bevat de onderwerpen: titel van het boek, jaar van uitgave, originele taal en eventueel gewonnen awards, opmerkelijke quotes uit het boek, mening over het boek en score door middel van sterren.
  • Baby bevat de onderwerpen: zwangerschap, geboorte, thuiskomen, speciale momenten, gezondheid en voedingen. Daarnaast is er ruimte om andere dingen te noteren, zoals bijvoorbeeld mogelijke namen voor de baby of misschien wel berichtjes van familie.
  • Gezondheid bevat de volgende onderwerpen: bewegingslog, calorieverbruik, inspiratie, dieet, wedstrijden en persoonlijke doelen. Ook bevat dit boek informatie over eten en conversietabellen voor eten.
  • Style bevat de volgende onderwerpen: handige adressen, verlanglijstjes en cadeaus, evenementen, trends, kledingkast en outfits. Daarnaast zijn er 6 lege tabbladen die naar eigen keuze ingevuld kunnen worden.
  • Tuin bevat de volgende onderwerpen: planten, potten, design, bezoekjes en logboek. Daarnaast zijn er 5 lege tabbladen die naar eigen keuze ingevuld kunnen worden.
  • Muziek bevat de volgende onderwerpen: music map, life in music, concerts, playlists, lyrics en artists. Dit boekje bevat ook 12 pagina’s voor bladmuziek en blanco pagina’s voor andere aantekeningen.
  • Katten bevat de volgende onderwerpen: getting ready, persoonlijkheid, log en gezondheid. Daarnaast bevat dit boekje nog 4 lege tabbladen die naar eigen keuze ingevuld kunnen worden.
  • Honden bevat de volgende onderwerpen: getting ready, persoonlijkheid, log, reizen en gezondheid. Daarnaast bevat dit boekje nog 5 lege tabbladen die naar eigen keuze ingevuld kunnen worden.

Kortom: Moleskine notitieboekjes zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar; voor ieder wat wils!
© 2012 - 2024 Mirjamsel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is een bullet journal en hoe kan ik er een maken?Waarschijnlijk heb je er weleens van gehoord: een bullet journal. Ben jij superchaotisch en vergeet je altijd alles wat…
Evernote - Notities altijd en overal beschikbaarEvernote - Notities altijd en overal beschikbaarMet Evernote creëer je een digitale werkplek in een handomdraai. Jouw notities zijn overal en altijd toegankelijk. Wanne…
Trackers, logs en lists: 25 ideeën voor in de bullet journalTrackers, logs en lists: 25 ideeën voor in de bullet journalDe bullet journal-trend startte in Amerika en waaide al snel ook over naar Nederland, waar ook veel mensen toegaven aan…

DIY (Do It Yourself): Fragrance sticksJe kent ze vast wel; de huisparfums in leuke flesjes met houten stokjes erin. Ze verspreiden een heerlijke geur in je hu…
Knutselen met kinderen voor PasenKnutselen met kinderen voor PasenHet is niet altijd even makkelijk om origineel uit de hoek te komen en daarom kan dit knutselidee je misschien wel helpe…
Bronnen en referenties
  • Moleskine - http://www.moleskine.nl
Mirjamsel (66 artikelen)
Gepubliceerd: 28-04-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Creatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.