Budgetproof toptips: Decoreren met oude magazines

Je interieur opleuken: saai, tijdrovend, overbodig? Het tegendeel is waar! Volg enkele toptips op en steek jouw kamer snel in een nieuw jasje. Kan je er geen genoeg van krijgen? Probeer dan ook enkele tips waarmee je jezelf een nieuwe look kan geven!

Decoreren met magazines

Sommigen ergeren zich al jaren aan die kale muur, die ene kamer waar ze maar geen inspiratie voor hebben of die lelijke vaas die hun schoonmoeder hen voor kerst gaf en nu in de weg staat. Anderen overvalt het plots dat die ene leuke tekening aan de muur die hun dochter maakte toen ze 6 was, toch niet meer zo schattig is nu ze het huis uit is. Je kan het meteen grondig aanpakken en je volledige interieur vervangen, maar ook een paar kleine veranderingen maken van jouw huis/kamer/appartement een leukere plek. Ook je outfit kan af en toe wel wat extra's gebruiken. Mis jij ook steeds dat ene leuke accessoire dat jouw ensemble compleet maakt? We bespreken een aantal toptips die niet alleen mooi zijn, maar ook erg budgetproof en leuk om te doen!

Voor velen is het geen uitzondering dat stapels oude magazines een gezellige zithoek ontsieren of de zolder opvullen. Of er nu creatieve ambities achter schuilen of dat je vergeten bent het oud papiers buiten te zetten, één ding is zeker: ze staan nodeloos in de weg. Gelukkig zijn deze dames (of heren) hiermee een stapje voor in hun decoratieontwikkeling. Met magazines, bij voorkeur die die je al gelezen hebt, kan je namelijk aan de slag om een lege of inspiratieloze muur/kamer origineel aan te kleden.

Spirituele uitspraak, songtekst of levensmotto
Wat heb je nodig?
Je hebt uiteraard je magazines nodig, een schaar, plakband of punaises en eventueel een printer en papier. Het allerbelangrijkste is echter een mooie uitspraak of motto zoals "leef elke dag alsof het je laatste is".

Hoe begin je eraan?
Verzamel pagina's uit je magazines die mooie en eventueel bij elkaar passende kleuren hebben. De (overheersende) kleur van de pagina's afstemmen op de kleur van je muur is ook geen slecht idee.

Hoe gaat het in zijn werk?
Zoek online een mooi font en download het, of kies er eentje uit in Word. Vergoot de lettergrootte naar 700 en zorg dat er telkens één letter mooi op een pagina staat. Print daarna alle pagina's uit, knip de letters uit en teken ze over op je magazinepagina's. Als je een mooi handschrift hebt, kan je deze stap ook overslaan. Tenslotte knip je je letters uit en plakt ze op je muur.

Een magazineschaal
Wat heb je nodig?
Een schaar, magazines, plakband, knutsellijm, een verfborstel.

Hoe begin je eraan?
Je kan opnieuw leuk gekleurde pagina's uitzoeken voor dit decoratie-idee, maar in dit geval is dat niet heel belangrijk. Veel verschillende kleurtjes geven ook een leuk effect.

Hoe gaat het in zijn werk?
Vouw elke magazinepagina op zodat het een lange, smalle strook vormt van ongeveer een centimeter tot twee centimeter breed. Rol deze dan in de lengte helemaal op. Vouw daarna de volgende strook en plak hem aan het einde van de eerste. Ga zo door tot je rol de gewenste grootte heeft van de bovenkant van je schaal. Daarna vorm je van de rol een komvorm door de buitenste lagen op te tillen (gebruik hiervoor een echte kom als hulpmiddel) en fixeer je de rol in die vorm met lijm. Kijk hier voor een fototutorial.

Een magazine fotokader
Wat heb je nodig?
Een schoendoos, een schaar, magazines, lijm.

Hoe begin je eraan?
Ook voor dit knutselwerk kan je een kleurthema kiezen voor een mooi resultaat.

Hoe gaat het in zijn werk?
Rol elke magazinepagina op tot je een dunne, rechte rol hebt. je begint hiervoor best bij een hoek. Lijm het papier vast zodat het niet ontrolt en herhaal deze stap totdat je genoeg rollen hebt. Dit hangt af van de grootte van je schoenendoos. Kies geen doos waarvan de helft van de lengte langer is dan de lengte van je volledige pagina's! Kleef daarna je foto op de achterkant van de schoenendoos. maak met je rolletjes een kadertje rond de doos en rond je foto en lijm deze vast. Knip uitstekende stukjes af waar nodig. Vul dan de overige ruimte op door rolletjes naast elkaar te plakken. Je zal stukjes van enkele rollen moeten knippen om ze passend te maken.

Je look aankleden met magazines

Dat magazines leuk zijn voor aan de muur of op de kast, dat hebben we ondertussen bewezen. Maar wat kan een oud blad doen voor je looks?

Een magazinemanicure
Wat heb je nodig?
Magazines, doorzichtige nagellak, nagellak in een kleur naar wens en een schaar.

Hoe begin je eraan?
Zoek stukjes magazine met een mooie kleur of patroon en knip er kleine strookjes van.

Hoe gaat het in zijn werk?
Lak eerst je nagels in een kleur die je wilt. Dit zal je basiskleur zijn. Als je je nagel volledig met een stukje magazine wilt bedekken, kan je dit ook doen met de doorzichtige nagellak. Duw een strookje magazine op je nagel als de lak nog nat is en knip af wat te lang is. Ga er overheen met je doorzichtige nagellak als je basiskleur droog is.

Een magazineketting
Wat heb je nodig?
Magazines, lijm of lijmpistool, een ketting en een schaar

Hoe begin je eraan?
Kies voor een kleurthema of verzamel pagina's in elke kleur die je maar kan bedenken.

Hoe gaat het in zijn werk?
Ga te werk zoals bij de magazineschaal en maak rolletjes van elke magazinepagina. Sluit elk rolletje af met lijm of met het lijmpistool (voor meer stevigheid). Varieer in grootte en kleur. Schik dan je rolletjes in een leuk patroon naast elkaar en lijm ze aan elkaar vast. Gebruik een kapotte ketting of breek de ketting in het midden en maak met het lijmpistool de uiteinden aan de zijkant van je papieren hanger vast. Als je een erg lange ketting hebt, kan je hem ook vastlijmen door de sluiting aan beide kanten als uiteinde te gebruiken. Wel zorgen dat je 'm nog over je hoofd krijgt!
© 2012 - 2024 Laucol, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eigen decoratie maken: herfstEigen decoratie maken: herfstAls het herfst is is het weer tijd voor het maken van je eigen herfstdecoratie. Een eigen herfstdecoratie maken is niet…
Welk magazine voor ouders (in spé) past bij jou?Welk magazine voor ouders (in spé) past bij jou?Als je zwanger bent of net een kindje hebt gekregen, wil je graag alles weten over de ontwikkeling van je kleine. Daarna…
Alcoholvrije cocktailsAlcoholvrije cocktailsLekkere alcoholvrije cocktails voor het moment alcohol dat even niet mag, ook gewoon lekker als dorstlesser op warme zom…

Etagères aankleden ter decoratieEtagères aankleden ter decoratieEen etagère staat gezellig op tafel wanneer je bezoek hebt of een feestje geeft, maar de rest van de tijd is dat ding in…
Bovenlichtversiering met snijraam als statussymboolBovenlichtversiering met snijraam als statussymboolMet de deur in huis vallen, was tot de zeventiende eeuw letterlijk het geval. Het eerste woonvertrek had als afsluiting…
Bronnen en referenties
  • http://www.cutoutandkeep.net/projects/dream-as-if-youll-live-forever-live-as-if-youll-die-today-quote-wall-art
  • http://www.cutoutandkeep.net/projects/magazine_bowls
  • http://www.cutoutandkeep.net/projects/recycled-magazine-phrase
  • http://www.cutoutandkeep.net/projects/magazine-nails
  • http://www.cutoutandkeep.net/projects/recycled-magazine-necklace_2
Laucol (2 artikelen)
Gepubliceerd: 23-02-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Creatief
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.