Leuke kaartjes voor kinderen op kamp of schoolklassen

Leuke kaartjes voor kinderen op kamp of schoolklassen Tegenwoordig gaan de kinderen bijna elk jaar een weekje weg met school: bosklassen, fietsklassen, sneeuwklassen, zeeklassen, sportklassen en ga zo maar door. Of de kids gaan met de (zee)scouts of de giro op kamp. En dan krijgen ze natuurlijk graag post van het thuisfront. Maak eens zelf een origineel kaartje. Een kaartje dat je aanpast aan het thema van hun weekje weg. Met natuurlijke materialen en een leuke, bijpassende tekst. Je spruit zal aardig verrast zijn! Je kind is op scoutskamp of een weekje weg met school. Maak je graag zelf kaartjes, dan kan je je spruit verrassen met een mooie kaart aangepast aan het thema en een originele tekst.

Fietsklassen

Wat zijn fietsklassen?

Wanneer de kinderen op fietsklassen gaan, nemen ze meestal hun eigen fiets mee en gaan ze vaak uitstapjes doen met de fiets. Dikwijls wordt er ook een fietsparcours afgelegd in die week en leren ze meer over het verkeer.

Kaartje aangepast aan de fietsklassen

Bij een fietsweek hoort een aangepaste kaart. Zoek een afbeelding van een fiets, stempel een fiets of teken er zelf één. De tekening moet zo'n vier à vijf cm groot zijn. Neem een witte kaart. Snij er een cirkel van met een diameter van zo'n 10 cm. Kleef de fiets er op aan de ene kant. Zoek nu een foto van je spruit, liefst rechtstaand of alleen het hoofd. Kleef dit aan de andere kant. Maak nu aan beide kanten van de cirkel, op een horizontale lijn, twee gaatjes. Haal aan elke kant een elastiekje door het gaatje. Draai de elastiekjes op en steek het kaartje zo in de omslag. Wanneer je kind het kaartje aankrijgt en de elastiekjes vastneemt, gaat het kaartje draaien en lijkt het of het kind op de fiets zit. Succes verzekerd!

Sportklassen

Wat zijn sportklassen?

Tijdens sportklassen worden er tal van sporten beoefend. Balsporten, dansen, verdedigingstechnieken, zaalsporten, atletiek, enzovoort.

Sportief kaartje

Voor de sportklassen maak je een sportief kaartje. Stempel drie sporten op vierkanten van drie op drie (bal, fiets, tennis, ...). Kleef de drie vierkanten op de kaart. In het vierde vierkant schrijf je een leuke tekst.

Zeeklassen

Wat zijn zeeklassen?

Zoals de naam het zelf zegt, zijn zeeklassen, een weekje aan zee. Hier wordt gespeeld in de duinen, aan het strand. Er worden schelpen gezocht en er wordt mee geknutseld. Er wordt gewandeld langs het strand en er worden musea aangedaan in het thema zee, vis en specifieke flora en fauna.

Kaartje aangepast aan de zeeklassen

Maak een kaartje dat iets met strand of zee te maken heeft. Neem bijvoorbeeld de afbeelding van een schelp en kleef dit in het midden van een wit kaartje. Neem nu verschillende kleuren gekleurd zand. Breng lijm aan over een strook. Maak golvende bewegingen met je lijmstift. Strooi hier één kleur zand over. Breng nu een tweede strook lijm aan. Strooi een andere kleur zand. Sla de afbeelding van de schelp over wanneer je lijm aanbrengt. Ga zo verder tot je hele kaart ingekleurd is met zand. Kleurrijk, eenvoudig en mooi!

Bosklassen

Wat zijn bosklassen?

Bosklassen zijn in een bosrijke omgeving. Kinderen leren meer over het bos, de fauna en flora in het bos en werken met natuurlijke materialen uit het bos. Ze gaan naar musea met bosthema's.

Kaartje met bladeren

Ga naar het bos en verzamel een aantal mooie bladeren. Laat ze minstens drie dagen drogen onder een dik boek. Maak er een achtergrond van. Kleef hier dan een kabouter op, of een elfje of nog een egel of een eekhoorn. Of maak een kaart met een blad op. Een andere mogelijkheid is om je blad in te smeren met verf en er dan mee te stempelen. Een leuke tekst er bij en je spruit is tevreden.

Zeescoutskamp

Zitten je kinderen bij de zeescouts, dan gaan ze zeker varen tijdens het kamp. Stuur ze een kaartje met een boot op, maar personaliseer door de naam van hun boot op de boot te schrijven. Teken wuivende kindjes. Heb je een foto waarop je kind tamelijk klein staat afgebeeld, dan kan je een foto van je kind in de boot steken. Maak hiervoor een klein gleufje in de boot, snijd het kind uit de foto en breng het in de gleuf aan. Maak achteraan vast met een stukje kleefband.

Scoutskamp

Bij een kamp hoort meestal kamperen op een luchtmatras. Ook met dat thema kan je een leuk kaartje maken. Zoek een verpakking van stiften of potloden met verschillende boogjes. Vul de "matras" met glittertjes en kleef stevig vast. Kleef de "matras" op een kaartje. Neem nu een foto van je kind liggend op het strand of op het gras. Knip uit en kleef op de matras. Heb je geen foto van je kind, zoek dan een afbeelding van iemand die ligt en kleef het gezicht van je kind in de plaats van het gezicht van de afbeelding. Je kan er nog ergens een naald bij tekenen en "Pff". Of een wolkje met gesnurk. Klaar! Opgepast, dit kaartje is nogal zwaar en dik. Meer geschikt om mee te geven met iemand die op bezoek gaat of aan de kookouders. Of om te verstoppen tussen de kleren in de zak!

Nog enkele ideeën voor extra kaarten

Snoepkaart

Steek klein snoep in kleine plastiek zakjes of koop kleine zakjes apart verpakt snoep (bijvoorbeeld van Haribo). Kleef twee of drie snoepjes op een kaartje of steek een zakje in de kaart. Schrijf er bij "Enkel te openen in geval van nood". Je spruit zal je heel dankbaar zijn voor dit onverwachte snoepmoment!

Wuivend handje

Heeft je kind een jonger broertje of zusje, maak dan samen een leuk kaartje. Neem een wit kaartje. Schrijf in horizontale lijnen in verschillende kleuren "Hallo" of "Hey". Laat je kleine spruit zijn handje leggen op een kleurrijk, stevig papiertje. Trek de omtrek van de hand na. Snij uit. Neem nu een stukje ijzerdraad van zo'n 6 cm. Draai de ijzerdraad rond een haakpen. Je hebt nu een veertje. Steek het veertje door het kaartje, kleef aan de achterkant vast met kleefband. Steek de andere kant van het veertje door het handje. Kleef vast met kleefband. Maak een strookje met daarop "Hallo broertje / zusje". Kleef dit strookje op het handje om de veer te verbergen. Je hebt nu een wuivend handje!

Tijd om naar huis te gaan!

De tijd om te gaan is gekomen: de koffers moeten ingepakt worden. Niet zo'n leuk vooruitzicht, maar dit kaartje verzacht de pijn enigszins.

Inpakken!

Neem dunne wol. Brei met vrolijke kleurtjes de voorkant van een truitje. Zet 10 steken op, brei ongeveer drie cm. Zet aan weerskanten vier steken bij en brei 1 cm. Zet alles af. Je hebt nu de voorkant van een truitje. Zet nu vijf steken op en brei zo'n vijf cm. Zet de steken af. Je hebt nu een sjaaltje. Zet 10 steken op, brei 1,5 cm. Brei dan verder met vijf steken over vier cm. Zet af en brei dan de andere vijf steken op dezelfde manier af. Je hebt nu de voorkant van een broek. Schrijf of print met kleurrijke letters " Tijd om in te pakken!". Knip het strookje met de tekst uit. Kleef nu alles op een gekleurd kaartje. Klaar! Hou je niet van breien of is je spruit op sneeuwklassen, dan kan je met vilt ook leuke kleertjes maken door de vormpjes gewoon uit te knippen. Zo kan je een truitje maken, maar ook wanten en een muts bijvoorbeeld. Opgepast: dit kaartje is wel tamelijk zwaar, dus let op de waarde van de postzegels!
© 2010 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
PUK-code: code om sim-kaart te deblokkerenWanneer je driemaal de verkeerde pincode invoert op je mobiele telefoon, vraagt je gsm ter beveiliging om een PUK-code.…
Firmware op de R4i installeren (DSi)Firmware op de R4i installeren (DSi)Heb je een R4i kaart met een Micro SD kaart gekocht, dan moet je er nog firmware op installeren om de kaart te laten com…
Wat is een debitcard?Wat is een debitcard?Een debitcard biedt gemak bij het online kopen en bij het kopen in fysieke winkels. Niet voor iedereen heeft de kaart ee…
De VikingCard: eigenschappen en verschillende soortenDe Viking (prepaid) Mastercard is een handig betalingsmiddel op 32 miljoen locaties verspreid over heel de wereld waar d…

Creatief met bloemenCreatief met bloemenSmaken verschillen en daarom is het maar goed dat er veel soorten bloemen zijn, maar bloemen brengen wel vrolijkheid in…
Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 30-06-2018
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Creatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.