5 manieren om je kledij te versieren of te pimpen

5 manieren om je kledij te versieren of te pimpen Je hoeft geen creatief genie te zijn om met unieke kleren voor de dag te komen. Met een aantal simpele tips kan je in een handomdraai een leuk effect geven aan je look. Denk bijvoorbeeld aan het opnaaien van knopen, studs, enzovoort. Of je kan ook een oud kledingstuk pimpen door met een schaar aan de slag te gaan. Dit hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Vaak heb je al een aantal dingen in huis waarmee je gemakkelijk verschillende looks kan creëren. Ook benieuwd naar een aantal manieren om je t-shirt, broek, pull of schoenen te versieren?

Creatief met verf

Heb je nog een pot verf in huis staan die je niet meer gebruikt? Bewaar die dan want je kan er creatieve dingen mee doen! Verf werkt het best op stoffen zoals jeans, katoen, wol en zijde. Op synthetische stoffen kan je het beter vermijden aangezien de stof de verf niet goed opneemt. Neem een kwast met verf en schud die uit op het kledingstuk. Zo krijg je verfspetters op je kledij en krijg je een nonchalante look. Je kan ook gewoon een woord of een zin schrijven, of zelf je naam. Je kledij krijgt zo een heel persoonlijke en unieke toets!

Een stoere look met studs

Hou je van een stoere look, dan kan je gebruik maken van studs of spikes om je kledij te pimpen. Je hebt ze in verschillende groottes variërend van 5 mm tot 15 mm. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in diverse kleuren zoals zilver, goud, brons, … Sommige kan je opnaaien, andere werken met kleine schroefjes om in je kledij te haken. Duur zijn ze niet, je kan ze bijvoorbeeld gemakkelijk online kopen in verschillende webshops. Het is echter belangrijk dat je goed kijkt uit welk materiaal je de studs bestelt. Je koopt het beste studs van het materiaal geelkoper of alloy. Deze roesten niet en kan je ook gewoon laten meedraaien in de wasmachine. Heb je nog een jeansbroek die opgepimpt mag worden? Plaats een aantal studs bij de broekzakken of naai ze op willekeurige plaatsen. Een ander leuk idee is ook om je kraag volledig met studs te bedekken.

Versieren door middel van patches of strijkapplicaties

Je kan je kledij ook nieuw leven inblazen door er patches op te strijken. Deze applicaties vind je ondertussen in tal van winkels. Er zijn oneindig veel mogelijkheden! Zo kan je bijvoorbeeld je favoriete Disney-karakter laten strijken op een basic t-shirt. Of vaak worden er ook elleboogstukken verkocht voor een meer gesofisticeerde look. Daarnaast kan je ook sterren, het logo van je favoriete band, bloemen, dieren, … laten strijken op je kleren. Heel veel betaal je niet voor een strijkapplicatie. Als je echter een aantal verschillende applicaties wil gebruiken, loopt de rekening snel op.

Bleekmiddel om je oude kledij te pimpen

Heb je een oude jeans die je graag een nieuwe look wil geven? Of misschien ben je dat donkere t-shirt beu en wil je deze graag in een lichte kleur? Dan komt bleekmiddel goed van pas! En de meeste mensen hebben deze bovendien al in huis. Bij het gebruik van bleekmiddel moet je wel extra voorzichtig zijn. Draag altijd handschoenen, zorg ervoor dat je huid niet in contact komt met de vloeistof en wees voorzichtig voor je meubilair en vloer. Je kan het best een emmer nemen en er 1/3 bleekmiddel in doen en 2/3 water. Eerst maak je je kledingstuk nat en vervolgens plaats je het in de emmer. Roer goed en laat het een halfuur staan. Vervolgens was je de broek goed uit, totdat de broek geen kleurstof meer afgeeft. Wil je liever werken met accenten? Er bestaan tegenwoordig ook bleekpennen waarbij je nauwkeurig kan kiezen waar je het kledingstuk bleekt. Zo kan je bijvoorbeeld een zwarte jeans enkel bleker maken in de naden en bij de broekzakken. Een leuk en uniek effect waar niet veel werk in zit!

Haal je schaar er maar bij

Vaak hoef je alleen maar een schaar in huis te hebben om je garderobe nieuw leven te geven. Hierbij een paar leuke ideetjes:
  • Maak een crop top van een t-shirt dat je niet meer gebruikt, door de onderste 10 cm ervanaf te snijden.
  • Heb je een oude broek die je niet meer gebruikt? Zet de schaar erin en zo heb je een leuk shortje voor tijdens de zomer.
  • Of ga voor een nonchalante look door een aantal gaten in je jeans te snijden. Met schuurpapier kan je bovendien nog extra inspelen op een stoere look.
  • Bij een legging komt die schaar zeker ook van pas. Zo kan je een aantal horizontale sneeën maken van bijvoorbeeld 5 cm over je hele legging. Een speciaal effect dat weinig moeite kost.
© 2017 - 2024 Sarawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kerstversiering maken met kinderenKerstmis komt er weer aan. Een leuk tijdverdrijf is het knutselen van kerstversiering met de kinderen. Kinderen vinden d…
Tips om je fiets te pimpenEen fiets heeft bijna iedereen. Een leuk idee is, om door middel van decoraties, een persoonlijke stempel op je fiets te…
Paaseieren versierenIeder jaar zo rond pasen gaan veel kinderen en volwassenen paaseieren beschilderen. Het is een leuk werkje om te doen en…
Versieren: geen casanova tips maar realistische aanwijzingenOm een vrouw of man te versieren hoef je geen casanova te zijn. Een gelikte aanpak zoals casanova’s die kennen, kan juis…

Ontspannen lezen: zelf een bookseat/boekensteun makenOntspannen lezen: zelf een bookseat/boekensteun makenMensen die graag lezen ervaren het soms vast wel: het is niet altijd even handig of prettig om je boek of zelfs je e-rea…
Een huis bouwen: zelf ontwerpen of laten doen?Een huis bouwen: zelf ontwerpen of laten doen?Stel dat u bouwgrond heeft en u wilt hierop een huis gaan bouwen. Dat is een bijzondere ervaring en dat begint al bij he…
Bronnen en referenties
Sarawrites (1 artikelen)
Gepubliceerd: 26-09-2017
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Creatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.