Oude spullen verkopen op een rommelmarkt

Oude spullen verkopen op een rommelmarkt Het nieuwe jaar breekt aan en de grote schoonmaak staat weer voor de deur. Vaak worden weer allerlei spullen die hun functie of charme hebben verloren weggestopt in een doos en verplaatst naar de zolder of bering. Veel van deze spullen hebben nog waarde maar blijven vaak jaren liggen en nemen veel, vaak waardevolle, ruimte in beslag. Deze spullen verkopen is een goede optie maar hoe en waar?

Rommelmarkt

Oude, vaak voor eeuwig, weggestopte spullen in dozen kunnen worden verkocht op rommelmarkten. Op een rommelmarkt kunnen deze producten worden verkocht. Het verkopen van oude spullen op een rommelmarkt heeft twee voordelen, enerzijds levert het geld op en anderzijds is de ontstane ruimte in huis goed bruikbaar.

Waar verkopen?

Er zijn elke dag rommelmarkten in Nederland. In het weekend is de kans het grootst dat het een grote rommelmarkt betreft en zijn de verkoopkansen het grootst. Vaak worden deze markten druk bezocht omdat het merendeel van de mensen vrij is van zijn werk en een leuke dagbesteding zoekt.

Hoe verkopen?

Om te kunnen verkopen op een rommelmarkt is een aanmelding van tevoren meestal noodzakelijk. Soms hebben rommelmarkten een vrije toegang en is aanmelding niet noodzakelijk. Meer informatie zijn aan te vragen bij de organisatie van de rommelmarkt.

Extreme drukte

Op een rommelmarkt kan het, vooral bij aanvang, erg hectisch en druk zijn. Uw auto of kar met spullen wordt al snel omringd met handelaren en vragen komen uit alle hoeken. Om toch iedereen redelijk te woord te kunnen staan is het verstandig niet alleen naar een rommelmarkt te gaan maar met twee of drie mensen. Dit is afhankelijk van het aantal spullen dat u wilt gaan verkopen.

Wat niet vergeten?

Op een rommelmarkt zijn de volgende spullen erg handig om bij de hand te hebben:
  • Een geldkistje met voldoende wisselgeld.
  • Een kleed en tafeltjes om de spullen op presenteren.
  • Schrijfgerei en papier om eventueel spullen mee te prijzen.
  • Stoelen, een dag staan is erg vermoeiend.
  • Eten en drinken.
  • Bij een warme dag op een buitenmarkt een zonnebril en/of pet.
  • Geld om zelf nog iets leuks te kunnen kopen op de markt. (Vaak is er geen pinautomaat)

Verkoop tips

De drukte kan soms zeer groot worden waardoor het lastig is alles nog te kunnen overzien. Mensen kunnen zeer opdringerig zijn en gooien alles in de strijd het door hun gespotte object te bemachtigen. Om alles goed te overzien is het daarom aan te raden alle spullen in dozen te verpakken en deze dicht te tapen. Dit voorkomt dat mensen dozen gaan opentrekken om te zien wat er in zit of spullen meenemen zonder deze te betalen. Een goede methode is eerste de tafel op te zetten of het kleed neer te leggen en hierna dozen een voor een leeg te pakken. Op deze manier blijft er overzicht en is er tijd de vragen van mensen te beantwoorden en eventuele verkopen af te ronden.

Afdingen op de prijs

Als verkoper zit je er niet op te wachten, iemand wil iets van de prijs af. Omdat afdingen op een rommelmarkt een normale gang van zaken is, is het verstandig om een iets hogere prijs te vragen dan u daadwerkelijk voor het product wilt ontvangen. Op deze manier kunt u nog wat zakken met de prijs en zijn beide partijen tevreden. Aarzel ook niet te lang met de verkoop van een product u staat er tenslotte om de spullen te verkopen en niet om alles weer mee naar huis te nemen. Een goede verdienste heeft u zelf in de hand.
© 2010 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Niet weggooien, maar verkopenSpullen die u afdankt en die niet stuk zijn, kunt u waarschijnlijk nog wel goed verkopen. Op websites als Marktplaats.nl…
Geld verdienen met je huis opruimenDat het opruimen van je huis zorgt voor meer overzicht en daardoor voor minder stress is al langer bekend. Maar dat het…
De rommelmarkt in EngelandAls je van rommelmarkten houdt dan is Engeland the place to go. In Nederland worden rommelmarkten vaak door instellingen…
Veel geld verdienen met tweedehands spullenEr wordt vaak niet bij stil gestaan dat bepaalde tweedehands producten nog een grote waarde kunnen vertegenwoordigen. Op…

Oude boeiboorden vernieuwen met TrespaZijn uw boeiboorden aan vervanging toe of bent u het schilderen beu, dan kunt u overwegen om het hout te vervangen door…
Brandpreventie met sprinklersEen ongeluk zit in een klein hoekje. Een sprinklerinstallatie zorgt ervoor dat een brand zich niet kan uitbreiden in een…
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 17-06-2010
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.