Verkoop uw huis zelf: Makelaarsland

Verkoop uw huis zelf: Makelaarsland Zelf snel uw huis en woning verkopen is een trend aan het worden. Het is goedkoper en het internet biedt u met allerlei sites steeds meer de helpende hand. Niemand kent zijn woning zo goed als de eigenaar zelf. Maak daarom via Makelaarsland zelf een presentatietekst. Maak zelf een paar aantrekkelijke foto's en laat de potentiële kopers ook zelf uw huis bezichtigen. Een slim en effectief concept, waarmee u veel geld bespaart. Makelaarsland is kopen zonder risico. Makelaarsland is voor 90% in handen van de ING bank.

Huis verkopen is niet altijd eenvoudig

Wie er zelf geen tijd voor heeft of zeker weet dat hij een goede makelaar heeft, verkiest een makelaar om een huis te kopen of verkopen. Om inzicht te krijgen in het huizenaanbod zijn er inmiddels vele huizensites, zoals funda.nl, jaap.nl, om u verder te helpen. Maar ook de verkoop van uw huis kunt u zelf grotendeels doen. Verkoop vandaag nog uw huis zelf, bijvoorbeeld via Makelaarsland.

Makelaarsland als digitale woningmakelaar

Makelaarsland is opgericht op 1 februari 2005 en was daarmee de eerste digitale woningmakelaar. Onder het motto Verkopen doen we samen, probeert het de potentiële huizen verkopers zover te krijgen dat ze een aantal zaken van de verkoop zelf in handen te nemen. En dat is niet zo gek, want wie kent het huis beter dan de verkoper zelf. Het goedkoopste bent u uit via gewone verkoop sites als marktplaats, maar bij Makelaarsland zit natuurlijk ook allerlei nuttige expertise waar u dankbaar gebruik van kunt maken. Zo verzorgt Makelaarsland de taxatie, geeft een advies voor de vraagprijs, doet de presentatie op Funda, doet de onderhandelingen en maakt de koopovereenkomst. Bovendien werkt u zo met erkende NVM makelaars. Heel wat voordeel dus.

De kosten van verkoop van een huis

U betaalt bij Makelaarsland inclusief de vermelding van uw huis op Funda. Dat bedrag bent u zo wie zo kwijt, ook als het huis niet verkocht wordt of als u later besluit, dat toch beter een makelaar de bezichtigingen van uw huis kan verzorgen. Makelaarsland doet niet de rondleidingen met de kijkers. De foto’s kunt uzelf maken of laten maken. Makelaarsland wil dat ook wel voor u doen, maar dan tegen extra kosten. Het formele proces zoals de biedingen en de koopovereenkomst worden door Makelaarsland verzorgd. Vergelijk dit aanbod eens met de gebruikelijke kosten van een makelaar buiten Makelaarsland: de gemiddelde courtage van een makelaar bedraagt 1,5% à 1,85% van de verkoopprijs van uw woning, exclusief 21% BTW en exclusief kosten voor brochures en advertenties. Het is de kunst om de aankoopkosten van een huis te verminderen en laag te houden. Makelaarsland is dus met voorsprong een stuk goedkoper is dan de traditionele makelaars.

Voordelen verkoop via Makelaarsland

Enkele voordelen:
  • Niemand kent een woning beter dan de eigenaar zelf. De verkopende eigenaar van een huis kent het beste alle verbeteringen en verbouwingen van de woning.
  • De eigenaar kent de buurt, hij weet hoe hij het huis het beste kan presenteren.
  • De eigenaar kent de aantrekkelijke punten van het huis en kan er alles over vertellen.
  • Gesteund door de vermelding op de site van Funda, de NVM site met dagelijks tienduizenden bezoekers, moet een succesvolle verkoop snel kunnen plaats vinden.
  • Makelaarsland is een stuk goedkoper dan de traditionele makelaars die vaak een percentage van de verkoopprijs vragen bij een succesvolle verkoop, wat vaak neerkomt op een aantal duizenden euro's.

Enig nadeel is dat u er wel tijd voor moet hebben en er tijd voor moet kunnen vrijmaken.

Kopen zonder risico

U kunt kopen met daarbij de garantie dat u niet met uw oude woning en dus dubbele lasten blijft zitten. Dit doet u door een bod uit te brengen onder het voorbehoud dat de eigen woning moet zijn verkocht. In het koopcontract wordt een extra artikel als ontbindende voorwaarde opgenomen waarin staat dat u de koop niet doorgaat als uw huis niet binnen de afgesproken termijn is verkocht.

Slot

Er zullen wel meer concurrenten op de verkoop markt komen, maar het is aan de klant om te bepalen bij welke sites hij zich het meeste thuis voelt. Internet biedt vele mogelijkheden. Via de huizensites, Makelaarsland, Youtube, noem maar op. Dat de ING Makelaarsland kocht, geeft wel aan dat Makelaarsland op de woningmarkt een grote rol speelt en veel potentie heeft. Maak er dus gebruik van.

Lees verder

© 2007 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke huizensite kiest u: de beste op een rijWelke huizensite kiest u: de beste op een rijMoest u een paar jaren terug nog een makelaar in de hand nemen, tegenwoordig helpen meerdere huizensites zoals Funda en…
Woning en makelaar zoeken op huizenzoekerWoning en makelaar zoeken op huizenzoekerU wilt een woning of ander vastgoed kopen, maar hoe gaat u dat aanpakken. Er zijn vele makelaars in vastgoed, zowel voor…
Wat doet mijn makelaar voor mij?Een makelaar schakelt u in voor het verkopen of het aankopen van een huis. Hij moet de waarde van het huis bepalen, en u…
Makelaars in Dordrecht - aanbod en belangrijkste verschillenMakelaars in Dordrecht - aanbod en belangrijkste verschillenIn Dordrecht (Zuid-Holland) zijn veel woningmakelaars actief. Deze makelaars kunnen je helpen bij de verkoop van je woni…

Vastgoed, een appartement kopenVastgoed, een appartement kopenEen appartement kopen voor uw kind of om deze te verhuren, maar tegen welke prijs? Het kopen van een appartement is toch…
Overstappen: een nieuwe spaarrekening zonder voorwaardenOverstappen: een nieuwe spaarrekening zonder voorwaardenU wilt overstappen van bank, een nieuwe betaalrekening en spaarrekening bij een andere bank dan u gewend bent. U kunt ki…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 03-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.