Woonwarenhuis IKEA

Woonwarenhuis IKEA IKEA is een van de grootste woonwarenhuisketens in de wereld. Kom hier meer te weten over het ontstaan van de keten, de kenmerken van IKEA en de voordelen van het lidmaatschap van de IKEA Family.

Hoe het begon

IKEA is van oorsprong een Zweeds bedrijf, opgericht door Ingvar Kamprad in 1943. Inmiddels is IKEA vertegenwoordigd in meer dan 41 landen. De Zweedse invloeden zijn vandaag de dag nog steeds duidelijk aanwezig in alle IKEA filialen.

Typisch IKEA

Restaurant

Een van de belangrijkste kenmerken van IKEA is dat dit woonwarenhuis als eerste is begonnen met het inbouwen van een restaurant in de winkel. De reden hiervoor was dat men zag dat de bezoekers het woonwarenhuis vroegtijdig verlieten omdat ze honger hadden. De Zweedse gehaktballetjes zijn tegenwoordig zeer populair. Ook zijn alle productnamen in het Zweeds.

Prijs

Verder is een van de grootste voordelen aan IKEA de prijs. IKEA heeft een groot assortiment en levert producten tegen een zeer lage prijs, en dit maakt IKEA geliefd; vooral bij studenten en starters, maar IKEA heeft ook genoeg te bieden aan de consument die wat meer te besteden heeft. De reden voor deze lage prijs is dat je bij IKEA vrijwel alle producten als bouwpakket koopt. Een voordeel hiervan is dat deze bouwpakketten compact zijn, dus goed te vervoeren. Alle bouwpakketten zijn voorzien van duidelijke handleidingen.

Winkelindeling

De winkels van IKEA bestaan over het algemeen uit twee verdiepingen: op de bovenste verdieping is de showroom; hier kan men de producten bekijken. Er zijn veel kleine huiskamertjes gecreëerd om te kunnen zien hoe de producten in een huis staan. Elk product heeft zijn eigen nummer en in de showroom kan men ook zien waar het betreffende product opgeslagen ligt. Na de showroom kan men doorlopen naar de eerste verdieping waar het magazijn is en daar alles ophalen wat men uitgezocht heeft.

Kinderen

Kinderen zijn uiteraard welkom bij IKEA; de winkel heeft zelfs in de meeste filialen een speelhoek ingericht voor kinderen met toezicht, zodat de ouders rustig kunnen gaan winkelen en hun kind na afloop weer op kunnen komen halen.

Services

Bezorgservice

Soms zijn de bouwpakketten te groot om te kunnen vervoeren in de auto. Hiervoor heeft IKEA haar bezorgservice in het leven geroepen; de transportservice. De aankopen worden dan door IKEA thuisbezorgd. Ook kun je bij IKEA een aanhangwagen huren.

Montageservice

Als je je aankopen niet zelf wilt of kunt monteren dan kun je dit ook door IKEA laten doen.

Extra voordeel: IKEA Family

Middels een pasje kun je gratis lid worden van de IKEA Family. Deze pas kan in de winkel zelf worden aangemaakt. Met deze pas kan genoten worden van allerlei voordelen zoals:
  • Productaanbiedingen
  • Nieuws per e-mail of post
  • Vier keer per jaar het magazine IKEA Family Live
  • Aanbiedingen in het IKEA restaurant
  • De optie tot extra services
© 2011 - 2020 Dorine, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ikea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeIkea Eindhoven (Son): adres, openingstijden en routeEén van de grootste Ikea filialen in Nederland is de Ikea in Eindhoven (ook wel Ikea Son genoemd). De Ikea vestiging in…
Het merk IKEA: waarom het zo'n succes isHet merk IKEA: waarom het zo'n succes isIKEA is het bekendste woonwarenhuis ter wereld. Met honderden vestigingen in 28 landen werd in 2015 een omzet van 31,9 m…
IKEA ontbijt en openingstijden van het IKEA restaurantIKEA ontbijt en openingstijden van het IKEA restaurantWanneer een bezoek aan een IKEA-winkel wordt gebracht is het vaak een goed idee om iets te gaan eten. Het is namelijk pr…

De kleur grijs saai? Integendeel!De kleur grijs saai? Integendeel!Grijs, dat is toch de saaiste kleur die er bestaat? Integendeel, de film "Fifty Shades of Grey" (50 tinten grijs) bezorg…
Verlichtingsplan maken voor je interieurontwerpVerlichting in je interieur is ontzettend belangrijk, het kan de sfeer in je huis maken en breken. Om te voorkomen dat h…
Bronnen en referenties
  • http://www.ikea.com/ms/nl_NL/about_ikea/facts_and_figures/facts_figures.html

Reageer op het artikel "Woonwarenhuis IKEA"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dorine
Gepubliceerd: 28-07-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!