Portas, de renovatiespecialist bij uitstek

Portas is de renovatiespecialist nr.1 in Europa als het gaat om renovaties op het gebied van (voor)deuren, keukens, trappen, plafonds en kastsystemen. De basis van het geheel blijft behouden en het minder mooie of gedateerde materiaal wordt vervangen door eigentijdse materialen met een moderne uitstraling.

Portas renovaties

Portas is een organisatie waarbij bedrijven zich op franchisebasis kunnen aansluiten. In hoofdzaak houden deze bedrijven zich bezig met renovatiepraktijken op het gebied van het interieur. Het is begonnen in de jaren 70 met het strakker maken van paneeldeuren door middel van het beplakken van deze deuren met dun plaatmateriaal en of sierlijsten. Al snel volgden de trappen, waar de vloerbedekking werd vervangen door betimmeringen op de treden. Keukens werden gemoderniseerd door de kastdeurtjes en het blad te vervangen door andere deurtjes en blad met eigentijdse kleuren.

De aangesloten bedrijven zijn uitgerust met moderne machineparken en hebben gespecialiseerde werknemers in dienst om alle voorkomende renovaties uit te voeren. Voor zover mogelijk worden de bewerkingen niet bij de klanten thuis uitgevoerd, maar in de werkplaats op het bedrijf zelf. Als het echt niet anders kan worden de werkzaamheden ter plekke uitgevoerd. Dit is bijvoorbeeld bij trappen of plafonds niet anders mogelijk.

Deuren renoveren

Deuren worden bij Portas al weer een dertigtal jaar op een gepatenteerde manier gerenoveerd. Uiteraard wordt dit volgens uw wensen gedaan met de door u uitgekozen nieuwe toplaag in de gewenste kleur en/of nieuw beslag. De mogelijkheid bestaat om glas in te bouwen of indien gewenst, om glas te vervangen door houten panelen.

Wat u ook voor deur wil hebben, de kern van de deur blijft in bijna alle gevallen bewaard en wordt aangepast aan uw wensen.

Trappen renoveren

De methode om trappen te renoveren heet bij Portas : "trede-op-trede" systeem. Dit systeem houdt in dat uw oude trap intact blijft en dat die omkleed wordt met het materiaal dat u wilt. Hierdoor lijkt het of uw gehele trap vernieuwd is. Dit materiaal kan bestaan uit o.a. laminaat of hout.

De voordelen van deze methode zoals Portas die ziet:

 • geen hak- breek- of sloopwerkzaamheden
 • geen beschadigingen rondom uw trap
 • geschikt voor iedere trap van elk materiaal
 • geen verandering van de bestaande constructie
 • korte duur van de renovatiewerkzaamheden
 • de trap wordt weer mooi en veilig
 • treden van hoogwaardig hout of laminaat
 • eenvoudig te onderhouden
 • grote keuze aan modellen en decors
 • gedurende de renovatie beloopbaar
 • mogelijke waardestijging van uw woning
 • voordelige oplossing t.o.v. een nieuwe trap

Keukens renoveren

Keukens kunnen gerenoveerd worden door de fronten te vervangen. De basis van de keuken blijft dan intact en dus hoeft er niets uitgebroken te worden en geen waterleidingen verlegd of vernieuwd te worden.

Wilt u echter ook het blad gaan vervangen en bijvoorbeeld de spoelbak en kranen op een andere plaats hebben, een extra kastje erbij hebben en/of het geheel 10 cm. korter hebben, dan is een nieuwe keuken misschien een betere optie. Ook daar kan Portas u mee van dienst zijn.

De voordelen van renovatie aldus Portas:

 • voor de meeste keukens geschikt
 • uw keuken gerenoveerd in één dag
 • geen overlast van afval of lawaai in huis
 • uitgebreide keuze aan keukenmodellen en designs
 • praktische oplossing tot in detail mogelijk
 • keuken uitbreiding op maat mogelijk
 • eigen fabrikaat en montage
 • onderhoudsvrije, stoot en krasvrije keukenoppervlakken mogelijk
 • inbouw van alle inbouwapparatuur naar wens
 • naar wens ook een een compleet nieuwe keuken op maat

Plafonds renoveren

Ook plafonds kunnen eenvoudig gerenoveerd worden dankzij een ingenieus systeem van een profiellijst die, passend bij uw plafond, onder het oude plafond aan de muur wordt bevestigd. Hier wordt een speciale plafondfolie in aangebracht en die daarna gespannen wordt.

Dit systeem geeft meteen ook de mogelijkheid om op diverse gewenste plaatsen inbouwspots te realiseren. Verder geeft het nauwelijks rommel en is in de meeste gevallen in een dag klaar, waarbij de kamer niet geheel uitgeruimd hoeft te worden.

"voor en na"

Op de site van Portas kunt u veel voorbeelden zien van de materialen voor en na de renovatie. Hier kunt u alvast wat ideeën
opdoen voor uw eigen renovaties. Of u het mooi vindt blijft natuurlijk altijd persoonlijk. Wel is zeker dat de kosten een stuk lager zullen zijn dan het vervangen door iets nieuws.

Informatie over alle mogelijke renovaties.

Voor informatie over de door u gewenste renovaties kunt u het beste contact opnemen met de Portas Renovatiespecialist bij u in de buurt. (zie www.Portas.nl) Zij kunnen u gericht informatie geven over wat in uw situatie het beste is en niet onbelangrijk, wat de kosten zullen zijn.
© 2011 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat kost een traprenovatie?Een traprenovatie kunt u uit laten voeren om de trap de uitstraling te geven dat bij uw huis past. Door een renovatie ku…
Traprenovatie: de nieuwe woontrendTraprenovatie, je komt het steeds vaker tegen op televisie en in magazines. Reclame over het renoveren van uw trap komt…
Badkamer renovatie zelf doenBadkamer renovatie zelf doenEen badkamer renovatie kost vaak veel geld. Er zijn verschillende manieren om met minder geld toch een vernieuwde badkam…

Meubels restaureren, eigenlijk helemaal niet moeilijkDe aanschaf van een nieuw interieur kan zeer prijzig zijn. Daarom is het geen gek idee om eens te kijken naar oude meube…
Glasweefselbehang verwerken - Advies, vraag en antwoordGlasweefselbehang verwerken - Advies, vraag en antwoordGlasweefselbehang of vliesbehang verwerken of plakken - Vraag en antwoord. De afgelopen jaren zijn er veel vragen gestel…
Bronnen en referenties
 • http://www.portas.nl
 • http://www.bjw.portas.nl
 • http://www.swaab.portas.be
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Gepubliceerd: 26-06-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.