De spanplafonds van Plameco

Bent u de scheuren in uw plafond beu of heeft u nog zo'n lekker ouderwets schrootjesplafond in uw huis en wilt u eens wat anders zonder een hoop breek-, timmer- en stucwerk? Bij Plamecoplafonds hebben ze daar een mooie oplossing voor: spanplafonds. In dit artikel meer over Plameco en de mogelijkheden.

Iets over de geschiedenis van Plameco

Plameco is opgericht in 1982 in Best door Jo Spanjers. Vanuit zijn timmerbedrijf wordt in 1983 het spanplafond ontwikkeld en uitgebouwd naar een formule waar men op franchisebasis aan kan deelnemen. De ontwikkelingen op franchisebasis startten in 1985 en heden ten dage zijn er ruim 105 deelnemers actief in 3 landen. Die landen betreffen Nederland, België en Duitsland.

Op het idee is patent aangevraagd en verkregen in 1992. De exclusiviteit is hierdoor gewaarborgd. Dankzij de groei van de jaren 90 werd er een nieuw hoofdkantoor geopend in 2000 in Zaltbommel. In 2003 zijn er reeds 50 bedrijven actief bezig met de Plameco plafonds en in 2006 zijn dit er al 100.

De ontwikkelingen staan niet stil en in 2006 kan er een kamerbreedte van zelfs 5 meter overspannen worden. Vanaf 2008 zijn er mogelijkheden om de spanplafonds met foto's of afbeeldingen naar keuze te bedrukken.

De groei bij Plameco is nog steeds in volle gang en men is nog steeds op zoek naar nieuwe franchisepartners.

Voordelen van het spanplafond

Een spanplafond heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van een traditioneel gestuct plafond. Zo hoeft bijvoorbeeld het oude plafond niet verwijderd te worden. Het nieuwe plafond wordt er gewoonweg onder aangebracht. Ook qua isolatie is het beter om het oude plafond te laten zitten. U krijgt een volkomen vlak en blijvend strak plafond door het spannen van een sterke, elastische kunststof. Dit plafond geeft u een optimale situatie tegen zowel droogte, vocht, warmte en koude.

Over gordijnrails hoeft u zich geen zorgen te maken, deze kunnen in het plafond weggewerkt worden middels een gordijnkoof.
De akoestiek verbetert enorm u heeft geen last meer van vervelende echo geluiden.

Verder kunt u de kleur van het plafond zelf bepalen en zelfs de structuur van het plafondoppervlakte.

Geïntegreerde stabiliteitskabels zorgen voor een gegarandeerd en duurzaam strak plafond.

Bij de montage van een nieuw spanplafond hoeft ook de kamer niet geheel uitgeruimd te worden. De grotere meubels kunnen blijven staan en alleen de kleinere losstaande meubelstukken dient u te verplaatsen. Een hele zorg minder bij grote kasten, aquariums, kachels of ander moeilijk te verplaatsen meubels.

De verlichting kan blijven waar hij is, maar er kan ook gekozen worden voor een nieuwe indeling van de verlichtingspunten. Aanbrengen van inbouwspotjes of andere vormen van (led)verlichting is geen enkel probleem.

Meestal is het plafond in een dag klaar, dus dezelfde dag kunt u weer van uw woonruimte genieten.

De werkwijze

De werkwijze van het aanbrengen van een spanplafond is als volgt:
  • Als eerste worden de klemprofielen gemonteerd op een paar centimeters onder het oude plafond. De exacte afstand hangt af van de te plaatsen verlichting en uw persoonlijke voorkeur.
  • Hierna worden de voorbereidende werkzaamheden gedaan om de bevestigingen van uw lampen naar beneden te brengen op de hoogte van het nieuwe plafond.
  • Als dit gebeurd is kan een aanvang worden gemaakt met het bevestigen en aanspannen van het plafond.
  • Na het plaatsen van het plafond worden de door u gekozen sierlijsten gemonteerd.
  • Als laatste wordt de verlichting in orde gemaakt.
  • Uw plafond is helemaal klaar.

Eigen Huis en Tuin

Mocht u bekend zijn met het TV-programma ‘Eigen Huis en Tuin’, dan ziet u daar de plafonds van Plameco terugkomen. In dit programma laat men stap voor stap zien hoe snel het plafond er in zit en wat een schitterend resultaat het geeft. En dat allemaal binnen één dag.

Voor informatie over kosten of vragen over de werkwijze neemt u contact op met een van de leveranciers van Plameco bij u in de buurt of u kijkt even op de website.
© 2011 - 2024 Berrie_van_mier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Weinig onderhoud aan de stadse tuin!Weinig onderhoud aan de stadse tuin!Wie wil het niet? De echte man of vrouw met groene vingers draait zijn of haar hand niet om om een stadse tuin bij te ho…
Zuidelijke invloeden in de tuinZuidelijke invloeden in de tuinEen tuin met zuidelijke invloeden kan zowel een groene tuin als een grijs betegelde of betonnen plaats opfleuren. Met be…
Een cottagetuin / landelijke tuinEen cottagetuin / landelijke tuinEen cottagetuin heeft een losse, informele uitstraling. In deze tuin staan de borders vol met bloeiende planten, groente…

Hoe onze woning doeltreffend beschermen tegen brand?Hoe onze woning doeltreffend beschermen tegen brand?Daar waar rook is, is meestal ook vuur. En dat vuur kunnen we in onze woning best missen. Nochtans worden we haast dagel…
Laminaat of parket? Drie argumentenLaminaat of parket is een lastige keuze. Een vloer is namelijk een van de meest bepalende factoren van je interieur. Vee…
Bronnen en referenties
  • www.plameco.com/plafond
Berrie_van_mier (101 artikelen)
Gepubliceerd: 08-01-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.