Recente reacties in Huis en tuin

Gerrit Schaap, 08-07-2020 14:10 (In woning blijven na overlijden partner)
"Geachte Heer, Mevrouw, Hoewel mijn vrouw en ik samen ons huis hebben afbetaald (er rust geen hypotheek meer op), blijkt het huis toch alleen op naam van mijn vrouw te staan in het kadaster. We zijn getrouwd in gemeenschap van goederen. Mocht mijn vrouw overlijden, moet ik dan erfbelasting gaan betalen over de woning? Zo ja, hoe is dat te voor…"
Debby, 08-07-2020 13:22 (Mechanisch ventilatiesysteem vraagt goed onderhoud)
"Goedemiddag, Ik hoor sinds een week af en toe een langere pieptoon. Enkele malen per dag. Eerst dacht ik dat dit van mijn kookplaat kwam maar het is nu wel degelijk dat het van boven komt, zowel ik als mijn dochter horen het boven duidelijker. Boven staat mijn ventilatiesysteem C; ik heb hier eigenlijk nog nooit iets aan gedaan en weet ook niet…"
Andre Tiggeloven, 05-07-2020 13:01 (Glansmispel of Red Robin: Verzorging, standplaats en snoei)
"Wij hebben een glansmispel boom staan die er ong 3 jaar staat Vraag is deze nog te verplaatsen?"
Gaya, 03-07-2020 15:12 (Buren met schuttingen, bomen en struiken en uw rechten)
"Onlangs verkondigden de buren dat zij een kleine schutting gingen plaatsen tussen onze voortuinen.ok, moeten zij weten."En dan kun jij daar ook mooie dingetjes aanhangen aan jou kant".sinds en paar dagen staat het schuttinkje er en ik had nog een emmertje van een bepaalde winkelketen en hang die blij aan mijn kant;komt hij er aan;"maar dat wil ik n…"
Go, 03-07-2020 14:50 (Meelmotten in je keukenkastje)
"Ze zijn vreselijk lastig te bestrijden. In de winter zie je ze niet, en pas als de eerste warme dagen eraan komen en het in huis begint op te warmen komen ze te voorschijn. Dan is er ook geen stoppen meer aan en zodra de eerste hittegolf arriveert, exploderen ze en heb je ze in het kwadraat. Ik heb ze nu drie jaar op rij gehad. Het eerste jaar krop…"
Huub, 02-07-2020 22:58 (Schilderen - Oud Hollandse of monumentale verfkleuren)
"Beste, heb momenteel voor m'n jaren 30 huis de volgende kleuren van Boonstoppel: Deur en boeidelen herengrachtengroen Kozijnen en deurstijlen bentheimer middel 4125 Ramen moet ik nog een kleur wit voor kiezen en daarvoor had ik graag je advies. Heb nu 9010 staan maar die is niet echt "oud Hollands te noemen. Hoor graag wat je voorstelt. Gr…"
Naamtigcheler, 02-07-2020 14:06 (Winterharde palmen in Nederlandse tuin)
"We willen enkele winterharde, langzaam groeiende palmen op ons balkon. Welke soort raadt u aan?"
Hein, 30-06-2020 12:31 (Platanen snoeien: Allergische reacties voorkomen)
"LS Kan men met flinke wind ook buiten het snoeien om toch hevige last ondervinden van de stof van de plataan? Dus zonder te snoeien kan de stof van de plataan dan ook vrijkomen en allergische reacties als verkoudheid, niezen, enz veroorzaken? Met dank bij voorbaat!"
Karel Meulenmeesters, 30-06-2020 11:54 (Glasweefsel en vliesbehang - Voorbereiding en afwerking)
"Wij willen de zolder van binnenuit isoleren met isolatieplaten voorzien van een Aluminium cachering. Daarna willen we de platen behangen, is dit mogelijk op die aluminium cachering?"
Jan, 29-06-2020 20:45 (Schilderen - Oud Hollandse of monumentale verfkleuren)
"Graag je advies over het volgende. Van onze jaren 30 woning willen we de inloop-voorraadkast verven. De kast grenst aan de keuken. Deze kast heeft houten planken. Kun je een advies geven over welke kleuren hierbij passen? Gaat om een woning in noord Groningen. Vriendelijk bedankt."
Schrijf mee!