InfoNu.nl > Huis en Tuin > Discussie: Huis en tuin

Recente reacties in Huis en tuin

Ejj Berden, 17-01-2020 17:16 (Hoe reken je zelf een stalen ligger uit?)
"Ik heb in de woonkamer een opkamer waaronder de kelder zit. Om meer sta-ruimte in de kelder te hebben wil ik de houten balken vervangen door stalen balken. De houten balken zijn 160 x 60 mm. Mijn vraag is welke type staalbalken met welke afmetingen ik het beste kan gebruiken? De overspanning is 3 meter."
Jan, 13-01-2020 19:08 (Verven: Alles over schilderen en verf)
"Bij het schilderen van kozijnen en deuren in ons huis droogt de zijdeglans verf op als fijne structuur. Al een andere roller gekocht maar dat helpt niet. Ondergrond geschuurd, schoon gemaakt, maar niets zijdeglans, overal een fijne structuur die je goed voelt. Hoe kan dat?"
Annet, 13-01-2020 13:51 (Gebroken glas en porselein repareren)
"Mijn oude parfum fles is gebroken. Het gaat om een dunne nek van het parfumstel. Met gewone alles lijmer lukt het niet en de lijm laat ook los. welke lijm kan ik hier voor gebruiken?"
Ahmet, 12-01-2020 20:50 (Glasweefselbehang verwerken - Advies, vraag en antwoord)
"Hallo, wij zijn erachter gekomen dat de muren van slaapkamers door de vorige bewoners gesaust is zonder voorstrijk, hier en daar kan ik wat eraf halen maar sommige plekken zitten ook goed vast, waardoor alles schoonmaken dagen kan duren met een plamuurmes. Mijn vraag is nou kan de losse stukken gestukt worden dit is max 10% en dan glasvlies behang…"
Jouke Otse, 09-01-2020 11:10 (Kiezen voor een pvc-vloer of gewoon laminaat?)
"Goedemorgen, wij willen graag een PVC vloer laten leggen in keuken, woonkamer en gang. Er ligt nu een gelijmde kurkvloer in tegelvorm in keuken en woonkamer. In de gang liggen plavuizen. Zou de PVC hierop gelegd kunnen worden? M.vr.gr. Jouke"
Hetty, 05-01-2020 13:29 (Hoe kun je een Amaryllisbol bewaren tot volgend jaar?)
"Ik heb een schitterende Amaryllisbol gekregen die het fantastisch heeft gedaan (3 x 6 bloemen), nu zitten er bladeren aan van ongeveer 80 cm. Ik wil hem proberen over te houden, maar vraag me af of ik die bladeren eraf mag halen. Ook zit er zo'n zaadbol aan 1 van de stelen, wat kan ik daar mee doen?"
Daan, 02-01-2020 17:15 (Hoe reken je zelf een stalen ligger uit?)
"Beste, Ik ben zaken aan het uitwerken voor een te bouwen overkapping (plat dak). De breedte overspanning zal 5,40 gaan worden. De diepte 2,70. Aanvankelijk wilde ik een Douglas balk gaan gebruiken om deze breedte te kunnen overspannen, hier zie ik vanaf gezien eventueel doorzakken in het midden, ik wil namelijk geen staander plaatsen in het mid…"
Ingrid, 30-12-2019 11:29 (Tuinieren aan de kust met zilte zeewind en een zeeklimaat)
"Ik heb een paar enorme plantenbakken en zit vlak bij zee. Dus zoute lucht, en heel veel wind. Deel staat onder een overkapping en heeft deel van de dag schaduw ander deel vangt wel regen deel van het jaar maar staat ook vaak volop in de zon. Wil deze graag vullen met iets dat weinig onderhoud nodig heeft, eigenlijk minimaal moet min of meer zelf…"
W. van der Meijde, 29-12-2019 12:58 (Ikea family card biedt voordelen en voordelig ontbijt)
"Graag wil ik een Ikea familiepas aanvragen. Hoe doe ik dat? Met vriendelijke groet, Fam. W. van der Meijde"
Nijsten, 18-12-2019 10:26 (Herfstbladeren in de tuin: opruimen of laten liggen?)
"Indien je al gezonde grond hebt, wat doe je dan met de bladeren. Gooi je dan ook de bladeren op de grond of spit je de grond om zodat de bladeren niet bovenop liggen of is het beter om compost ervan te maken?"
Schrijf mee!