Nieuwe ideeen badkamer

De badkamer biedt steeds meer mogelijkheden. Het bad is tegenwoordig een bubbelbad met pulserende waterstroom en ingebouwd licht en de douche wordt een ultra moderne stoomcabine met muziek en licht. Zo nu en dan zie je een ontwerper die weer eens iets anders laat zien. Enkele voorbeelden.

Kleur

Op wit na is de kleur altijd gebonden aan een bepaalde periode en snel gedateerd. Wil je enig moment niet zelf switchen dan zit je er wel mee als je je huis een keer wilt verkopen. Om de gewenste kleur in de badkamer te krijgen kan LED verlichting al veel doen, maar dat kunnen we zelf nog wel bedenken.

De baden, douchebakken, wastafels en wc’s die nu ontwerpen zijn beginnen onderaan op de grond met melkwit en gaan langzaam over in transparant. Onderaan (waar het nog melkwit is) zit LED verlichting ingebouwd wat op verschillende sterkte en kleur ingesteld kan worden. Deze modellen zijn strak en hoekig van vorm.



Van bad in douche

Het meest ideale is een aparte douchebak en bad in je badkamer, maar de ruimte leent zich er niet altijd voor en als je de combi neemt dan is het “platte” gedeelte vaak niet prettig om te gebruiken als bad.

Een oplossing is een driehoekig bad waarbij de punt het douchegedeelte vormt. Omdat je verder van de rand af staat is een douchescherm nauwelijks nodig, maar kan natuurlijk wel, maar beter nog, het badgedeelte is vanuit 2 plaatsen prima als bad te gebruiken.

De kleur die hierin verwerkt is, is dusdanig dat als je de douche aanzet alleen dat gedeelte opgelicht wordt in de gewenste kleur (met LED verlichting).



Kranen

Kranen zijn er in vele modellen maar de waterloop (bovenkant “kraan” is open en is hoekig van vorm) is wel heel mooi en goed te reinigen. Kalk ontsiert de kraan immers behoorlijk.

De waterloop, uiteraard voorzien van LED verlichting, wordt in het bad of in de muur verwerkt. Het chroom kan vervangen worden door een titaniumachtig materiaal, welke met de LED verlichting weer half transparant wordt.

De Zweedse douche met de vele straaltjes is ook op deze manier in te richten en de wasbak heeft dezelfde waterloop als het bad. Dit maakt dat de kraan relatief laag zit en dit is niet voor iedereen wenselijk. De oplossing daarvoor is de waterloop “uit de muur” op de gewenste hoogte. Als deze wand voorzien is van een spiegel, kan de waterloop ook “uit de spiegel” komen. Er zit uiteraard weer LED verlichting in de rand van de waterloop en zo krijgt het water desgewenst een kleur. Met zacht wit licht boven de spiegel geeft dit een mooi effect.



Wanden en vloer

Om indirect licht te krijgen kunnen randen voorzien worden van LED verlichting. Een ingewerkte rand waar de zijwanden de vloer raken bijvoorbeeld. Zowel bij natuursteen als ook bij gebakken tegels kan dit indirecte licht een eenvoudige rechte witte wand of vloer een mooi effect geven.



Aardigheidjes

  • Aan alles wordt gedacht en een ingebouwde föhn naast de wastafel (klein slurfje kan gericht worden op gewenste hoogte), is ideaal als je weinig tijd hebt en je je haar alleen wil droogblazen.
  • De nagellakdroger voor de vrouw die niet een tijdje roerloos wil zitten omdat de gelakte nagels moeten drogen kan in de muur ingebouwd worden. Een minuutje je hand erbij houden en klaar is de gelakte hand.
  • Verwisselbare oliepotjes kunnen standaard aan een bad, bij het aanzetten van de kraan, olie aan het badwater toevoegen.
  • De potjes en flesjes bij het bad, de douche of de wastafel zijn niet altijd fraai en handig is een spiegel die om te draaien is en waar de gewenste potjes en flesjes in een rekje staan. Bij de wastafel zie je deze al vaker, maar aan het bad of de douche een soort apothekerskastje is toch ook wel handig. Als je het kastje dichtschuift valt het in je badkamer niet op en maakt onderdeel uit van het bad (ook qua hoogte).

Algemeen

Het advies wat bij dit soort badkamers is altijd de gewenste LED-verlichting op elkaar af te stemmen. Via een afstandsbediening kunnen de ingestelde patronen met een druk op de knop aangezet worden. Een verlicht bad of juist de muur en kleuren die op elkaar afgestemd worden.

Wil je lezen in bad, zorg dan dat er op de gewenste plaats een aparte spot in het plafond wordt gemaakt die apart bediend kan worden. Combineer je er stereo of zelf TV bij, het kan allemaal met hetzelfde apparaat.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Badkamer renovatie zelf doenBadkamer renovatie zelf doenEen badkamer renovatie kost vaak veel geld. Er zijn verschillende manieren om met minder geld toch een vernieuwde badkam…
De romantische badkamerHet aantal badkamers dat in de speciaalzaak, de glossy bladen en TV klusprogramma’s voorbij komt is groot. Groot, strak…
De badkamer verbouwenDe badkamer verbouwenEen badkamer verbouwen doe je niet zomaar van een schetsje. Een goede werktekening voorkomt vervelende verrassingen en b…
Een schone glanzende badkamer in minder dan een half uur!Een schone glanzende badkamer in minder dan een half uur!Op een snelle en leuke manier de badkamer weer toonbaar maken. Je hebt net de badkamer grondig schoongemaakt en een halv…

Koop voor hetzelfde geld een energiezuinige koelkastKoop voor hetzelfde geld een energiezuinige koelkastOude koelkasten zijn stroomvreters. Maar ook sommige nieuwe koelkasten of koelvriescombinaties kunnen er wat van. Een en…
Tips voor woningzoekersEr is in Nederland nog steeds een tekort aan woningen en dat merk je als je een (andere) woning zoekt. Koopwoningen zijn…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2008
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Wonen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.