Vastgoed & uw woning online veilen op internet

Vastgoed & uw woning online veilen op internet Zelf uw woning veilen? Wie een woning wil kopen of verkopen zonder makelaar, doet dat eenvoudig online via het internet. Er zijn voldoende sites die online de volledige bieding voor u regelen. Blijf niet zitten met een huis zonder bezoekers, maar maak uw huis aantrekkelijk en verkoop zo uw huis snel online en verdien geld. Een huis verkopen op een veiling kan op twee manieren, op een executoriale veiling of op een vrijwillige veiling.

Eerst uw woning opknappen en met een mooie inrichting aantrekkelijk maken

Knap het huis zo goed mogelijk op en maak het aantrekkelijk voor kopers. Let op kleine dingen die eenvoudig zijn te verbeteren maar ook op de buitenkant van het huis. Let ook op de tuin. Vermijd rommel en ruim de boel op. Gewoon doen. De verkoop zal veel sneller plaats vinden zo. De eerste indruk is altijd heel belangrijk.

Vastgoed en huizensites

Dat de makelaardij aan het veranderen is, blijkt onder meer uit de toename van het aantal huizensites. De transparantie neemt toe en de kopers en verkopers kunnen zich beter dan voorheen voorbereiden op een de aan- en verkoop van vastgoed. Bovendien nemen verkopers steeds meer werk uit handen van de makelaar, door zelf presentaties te verzorgen.

Veiling online van vastgoed

Veilen van huizen is van alle dag. Regelmatig gaat het ook om gedwongen verkopen, maar ook om een gewone veiling. U doet dan, al dan niet per gesloten envelop, eenmalig een bod op het vastgoed of een stuk grond en hoort later wie de beste bieding heeft uitgebracht. Deze systematiek brengt met zich mee, dat vaak niet de beste prijzen tot stand komen:
  • Bij gedwongen verkoop zal de prijs vaak te laag zijn.
  • Bij biedingen onder envelop wordt soms veel te veel geboden, om het vastgoed koste wat kost in handen te kunnen krijgen, waardoor de geboden prijs juist te hoog is.

Wat is een executoriale veiling en gedwongen verkoop?

Bij een executoriale veiling is sprake van een gedwongen veiling van de woning. Op internet kunt u per provincie bekijken welke huizen op de nominatie staan om gedwongen geveild te worden en wanneer die veiling zal plaats vinden. Bij een vrijwillige veiling bepaalt u zelf of u uw huis zult veilen, voor welk bedrag en wanneer. Bij aankoop en verkoop op een veiling vervalt het recht op drie dagen bedenktijd. De koper betaalt binnen zes weken de koopsom te betalen en binnen acht dagen de veilingkosten en de overdrachtsbelasting.

Zelf uw woning veilen op internet

De beste prijzen kunnen pas tot stand komen, wanneer er voldoende transparantie bestaat, er voldoende deelnemers zijn en een onrechtmatige beïnvloeding van de prijs wordt voorkomen. Het internet kan daarvoor een uitstekend platform zijn. Meerdere sites met houden zich momenteel met deze online internetveilingen bezig, waaronder:
  • Vastgoed auctions die de eerste met een internetveiling in Nederland was.
  • Bieden en wonen.
  • Huisveiling.
  • Veilingbiljet.
  • Koop een veilinghuis.
  • Nationale vastgoedveiling.

Bereid u goed voor op de veiling via internet

Evenals op de effectenbeurs, geldt voor deze online huizenveilingen, dat de deelnemers zich eerst goed moeten informeren. Bekijk het pand goed en bepaal de maximale prijs die u eventueel zou willen betalen als koper. Bepaal ook de minimale prijs die u als verkoper voor het huis wilt krijgen. Bekijk vooraf de financieringsmogelijkheden, want anders weet u niet hoe ver u tijdens de veilingronden kunt gaan. Omdat elke veiling een bepaalde voorbereidingstijd kent, moet u natuurlijk tijdig aan de voorbereiding beginnen en u tijdig bij de veilingmeester melden. De verkopende partij moet zelf zorgen voor een optimale presentatie van het te verkopen huis.

Hoe werkt de veiling?

De prijsvorming vindt online en interactief plaats en is daarmee voor de deelnemers volledig transparant. U moet, om te kunnen bieden, inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord. De veilingmeester houdt in de gaten dat er een eerlijke prijsvorming plaats vindt. Er wordt gestart met een vooraf bepaalde startprijs. De veiling vindt plaats per opbod. Het huis kan als verkocht worden beschouwd, als de uiteindelijk geboden hoogste prijs minimaal gelijk is aan de minimumprijs die de verkoper voor het vastgoed wilde krijgen. Daar komen kosten koper, overdrachtsbelasting en de afhandelingskosten nog bij. De koper heeft vervolgens, net zoals bij een gewone koop van een huis, drie dagen de tijd om de koop te overdenken en probleemloos af te zeggen. Hij heeft ook het recht om een voorbehoud te maken ten aanzien van de financiering, een belangrijke ontbindende voorwaarde. Uw privacy is tijdens de bieding volledig gegarandeerd.

Slot eigen woning veilen

Wie zijn woning snel en tegen een aantrekkelijke prijs wil verkopen moet gebruik maken van de vele mogelijkheden die het internet biedt. Het de manier om uw huis aan de man te brengen.
© 2008 - 2024 Zeemeeuw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kopen en huren - de Nederlandse Vastgoed MaatschappijKopen en huren - de Nederlandse Vastgoed MaatschappijDe Nederlandse Vastgoed Maatschappij garandeert u een snelle verkoop van uw huis. Voor de particulier maar ook bij zakel…
De duurste Japanse KoiDe duurste Japanse KoiDat koi een prijskaartje kunnen hebben, weten de meesten van ons wel. Niet voor niets worden de vissen zwemmende juwelen…
Huis kopen op veiling is eenvoudiger gewordenHuis kopen op veiling is eenvoudiger gewordenPer 1 januari 2015 is er een nieuwe wetgeving ingesteld waardoor het voor particulieren eenvoudiger is geworden om mee t…
Faillisssementveiling: spullen veilen na een faillissementFaillisssementveiling: spullen veilen na een faillissementVeilingen zijn een goede manier om na een faillisement van een bedrijf goedkoop spullen uit de inboedel te kopen of te v…

De rol van de Nederlandsche Bank en AFM als toezichthoudersDe rol van de Nederlandsche Bank en AFM als toezichthoudersToezichthouders zijn nodig, het financiële stelsel waarmee we elke dag te maken hebben is in belangrijke mate gebaseerd…
Maandelijks een balans en/of budget opstellenMaandelijks een balans en/of budget opstellenSinds de Euro zijn intrede heeft gedaan ervaart bijna iedereen dat het leven een stuk duurder is geworden. Niet alleen d…
Zeemeeuw (1.579 artikelen)
Laatste update: 15-12-2020
Rubriek: Financieel
Subrubriek: Geld
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.