Meubels die iedere student moet hebben

Meubels die iedere student moet hebben Als je op kamers besluit te gaan zijn er een aantal meubels die je absoluut moet hebben. In dit artikel worden ze onthuld!

Op kamers

Als je op kamers gaat merk je misschien wel hoe lastig het is om goede meubels te vinden. Ze zijn vaak of niet mooi, of te duur of simpelweg te groot voor je kamer. Door deze struikelblokken zijn er een aantal meubels die erg geschikt zijn voor een studentenkamer door hun praktische waarde of lage prijs. In deze gids zullen alleen meubels van IKEA langskomen, maar dat is puur door het feit dat ze de grootste prijsvechter zijn op het gebied van interieur en zich daarmee uitstekend geschikt maakt voor studenten.

LACK tafeltje

Dit lijkt op een gewoon tafeltje, toch? Dat is het niet. De LACK tafel is een enorm veelzijdig meubel, je moet het alleen nog ontdekken. Zo kun je het natuurlijk gewoon gebruiken als bijzettafeltje, maar er is meer. Zet er twee naast elkaar en je hebt een mooie koffietafel met genoeg ruimte voor koffie en een gebakje. Heb je meer visite? Geen probleem, schuif vier aan elkaar en je hebt een royale hapjestafel. En als de visite weer weg is schuif je ze gewoon weer uit elkaar. Een om een plant om te zetten, een voor je studieboeken, een voor de televisie en een als dranktafel. Het LACK tafeltje kun je overal voor gebruiken en door de zeer lage prijs kun je het altijd wel kwijt. Een LACK tafel is nooit een miskoop!

Ook verkrijgbaar in groen, grijs, rood, wit, veelkleurig en zwartbruin.
Prijs: €8.00,-

Slaapbank

Een slaapbank is een van de beste ruimtebesparende meubels die je aan kunt schaffen voor je studentenkamer. Zoals de naam al doet vermoeden is een slaapbank een aangepast bed- en bankmeubel. Door een inventief systeem is een bank binnen drie seconden veranderd in een heerlijke bank. Dit bespaart een hele hoop ruimte omdat je nu twee relatief grote meubels hebt combineren in één. Een ander voordeel is dat slaapbanken tegenwoordig heel goedkoop zijn en in een groot aantal modellen en kleuren verkrijgbaar. Tot slot is een ander voordeel dat er voor veel modellen een groot aantal hoezen verkrijgbaar is waardoor je slaapbank als in de bankstand makkelijk te vernieuwen is. Het grootste nadeel van een slaapbank is dat je iedere keer dat je hem veranderd je het bed weer moet opmaken. In het begin lijkt dit een kleine moeite maar op een gegeven moment kan je dit enorm gaan vervelen en ben je misschien geneigd om de slaapbank permanent als bed te laten staan. Als dit je niet tegenhoudt heb je een prachtig en relatief goedkoop meubel waar je veel winst mee kunt behalen op gebied van ruimte!

Een slaapbank brengt veelal vier functies met zich mee, afhankelijk van het model:
  • Zitbank met ruimte voor drie
  • Eenpersoonsbed
  • Tweepersoonsbed
  • Opbergruimte

Opbergers

Een van de grootste problemen waar studenten mee te maken krijgen als ze op kamers gaan is het chronisch gebrek aan ruimte. Een grote kamer is erg duur dus zal er veelal creatief moeten worden omgesprongen met de beschikbare ruimte die je tot je beschikking hebt. Een van de zaken die veel ruimte in beslag neemt is kleding. Gelukkig zijn hier veel verschillende oplossingen voor met inventieve opbergmeubels waarin je heel veel kleding kwijt kan, zónder dat het in de weg staat! Een kledingkast is vaak groot en neemt meer ruimte in dan dat het je geeft. Kledingopbergers zijn hiervoor een goed alternatief. Deze zijn veel compacter en daarnaast ook nog eens erg goedkoop. Als je een opberger hebt van stevig canvas dan kun je hem als hij ongebruikt is zeer eenvoudig opvouwen waardoor je weer ruimte hebt gewonnen! En als je hem weer nodig hebt, vouw je hem makkelijk uit waardoor je weer al je spullen kwijt kan. Opbergers zijn er in vele maten, materialen en kleuren, dus er is altijd wel eentje die bij je past.

Lees verder

© 2012 - 2024 Infokoning, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Op kamers: inrichtingOp kamers: inrichtingJe bent student en gaat op kamers, maar hoe ga je die kleine studentenkamer inrichten? Tips en trucs om je kamer groter…

Verhuizen: een zo goedkoop mogelijke inrichtingVerhuizen: een zo goedkoop mogelijke inrichtingIedereen die wel eens verhuisd is, weet het. Verhuizen kost handenvol geld. Vaak komen er allerlei kosten bij kijken waa…
Hoe zit het nu met de spaarlamp?Hoe zit het nu met de spaarlamp?Ondertussen is de gloeilamp bijna zo goed als verdwenen. In sommige huiskamers zijn ze nog terug te vinden maar ondertus…
Bronnen en referenties
  • http://www.ikea.nl
Infokoning (40 artikelen)
Gepubliceerd: 10-04-2012
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Interieur
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.