Etagères aankleden ter decoratie

Etagères aankleden ter decoratie Een etagère staat gezellig op tafel wanneer je bezoek hebt of een feestje geeft, maar de rest van de tijd is dat ding in veel huishoudens een sta in de weg. Wat kan je nog meer met een etagère en waar laat je hem wanneer je geen hapjes te serveren hebt? Creatieve aankledingen van etagères ter decoratie voor elk seizoen en verschillende gelegenheden. Etagères zijn groot. Ze nemen in de kast heel veel ruimte in beslag. Je kan ze ook na ieder gebruik uit elkaar halen met als gevolg dat je vroeg of laat een onderdeeltje kwijt raakt. Hoe kan je een etagère decoratief neerzetten of gewoon praktisch gebruiken zonder dat er een verjaardag of ander feestje aan de gang is?

Bron: Efraimstochter, PixabayBron: Efraimstochter, Pixabay

Etagère praktisch gebruiken

Etagère als fruitschaal

Voor mensen die veel fruit in huis hebben is een etagère een mooie fruitschaal. Kleed hem aan met op iedere etage een variatie aan fruit en het is een blikvanger in je keuken.

Hapjes etagère

’s Avonds gezellig borrelen wordt extra gezellig met een etagère op de salontafel die gevuld is met kaasjes, stukjes worst, toastjes en andere lekkere knabbels. Bijkomend voordeel is dat je maar één keer moet lopen om alles op tafel te zetten.

Ontbijt etagère

’s Morgens of ’s middags uitgebreid eten met lekkere broodjes en gekookte eitjes? Leg ze op de etagère en de tafel ziet er gelijk feestelijk uit.

Barbecue etagère

Dit is ook vooral praktisch omdat je dit wat loopjes bespaard. Zet de bakjes saus op de etagère evenals de gesneden stokbrood of het fruit wat je bij de barbecue nuttigt. In één keer alles op tafel.

Natuurlijk zijn er nog meer praktische toepassingen te verzinnen. Je zou er bijvoorbeeld je verzameling op kunnen zetten (zie bijgaande foto). Dan heb je gelijk weer het overzicht.

Seizoen etagère

Je kan de etagère ook aankleden met seizoen prullaria zodat je ieder seizoen iets anders op je kast hebt staan.

Lente etagère

Kleed je etagère aan met veel pasteltinten zoals lila, lichtgroen en geeltinten. Denk aan eitjes, veertjes, strootjes, vogeltjes, nestjes, beeldjes van lammetjes en voorjaarsbloemen zoals tulpen en narcissen.

Zomer etagère

Dit is het seizoen waarin je meerdere kanten op kan. Denk eens aan een strandthema met schelpen, zand, zeesterren, minisouvenirs zoals een vuurtorentje, kapiteinbeeldje, roer, reddingsboei of visnet. Versier hem met je vakantiesouvenirs. Wedden dat je extra lang geniet van je vakantie. Denk hierbij vooral ook aan de stenen, schelpen en takjes die je kinderen hebben verzameld. Even schoonmaken en als blikvanger op de etagère. Het is een leuk gezicht en je kind is trots omdat zijn verzameling nog een tijdje in de woonkamer blijft staan. Maak er een bloemen etagère van met gedroogde bloemen. Aangevuld met veel potjes, kralen en andere dingetjes heb je maar een paar bloemen nodig om er een fraai geheel van te maken.

Herfst etagère

Versier je etagère nu met eikeltjes, beukennootjes, bladeren (echt of van stof of plastic), dennenappels, kaarsen in aardetinten en nep paddenstoelen. Rond Halloween zou je kunnen denken aan kalebassen, spookjes en heksen.

Winter etagères

Wanneer je een oude etagère over hebt is het leuk deze op de tuintafel te zetten gevuld met vetbollen, pindakettingen, aren met tarwe en andere dingen die vogels lekker vinden. Wedden dat de vogeltjes je na korte tijd elke dag weten te vinden? Verder is dit het seizoen van de kerst en dat is het moment om de etagère te vullen met kerstballen, engelenhaar en led-lichtsnoertjes.

Voor de dames

Een etagère leent zich uitstekend om hierop make-up en sieraden uit te stallen. Naast dat dit overzichtelijk is, ziet het er ook nog eens mooi uit. Wanneer je de etagère gebruikt om sieraden op te leggen, is het vaak het fraaist om de kleinere sieraden bovenop te leggen en op het onderste plateau de grovere en grotere sieraden.

Er valt natuurlijk nog veel meer te verzinnen maar misschien dat deze suggesties je op een idee hebben gebracht.
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een High Tea is een leuke manier om gasten te ontvangenEen High Tea is een leuke manier om gasten te ontvangenEen High Tea is een Engels gebruik en heeft dan ook een Engelse naam. Een “High Tea” betekent gewoon een uitgebreid of r…
Pasen, organiseer een gezellige Paas High TeaPasen, organiseer een gezellige Paas High TeaPasen is een prima gelegenheid om gezellig met het gezin of de familie te brunchen. In plaats van een paasbrunch kan er…
Gezellige hapjes voor de borrelGezellige hapjes voor de borrelZo’n typisch Nederlandse uitspraak “gezellige hapjes” … maar we weten allemaal waar het over gaat als we het hierover he…

Knutselen met kinderen voor PasenKnutselen met kinderen voor PasenHet is niet altijd even makkelijk om origineel uit de hoek te komen en daarom kan dit knutselidee je misschien wel helpe…
Budgetproof toptips: Decoreren met oude magazinesJe interieur opleuken: saai, tijdrovend, overbodig? Het tegendeel is waar! Volg enkele toptips op en steek jouw kamer sn…
Bronnen en referenties
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 30-07-2017
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Creatief
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.