Hoe maak je een zeepketting? De woontrend van dit moment

Een zeepketting is tegenwoordig een trend voor in huis. Niet alleen krijg je een heerlijke geur in huis met een zeepketting, maar het ziet er ook nog eens leuk uit. Je kan ze kant en klaar kopen, maar ook zelf maken. Het voordeel met zelf maken is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt samenstellen. Het is ook leuk om een zeepketting als kado te geven aan iemand. Wil jij ook zo'n mooie en heerlijk geurende zeepketting in je huis? Dat kan, er zijn verschillende manieren om hieraan te komen. Je kan ze kant en klaar kopen in de winkel of als doe het zelf pakket, maar het is natuurlijk het leukste en origineelste als je er zelf een maakt. Het is ook erg leuk om een zeepketting aan iemand kado te doen. Zeker een geslaagd kado.

Snel en makkelijk

Als je voor de makkelijke manier kiest kun je op braderieën en woonwinkels wel slagen voor een leuke zeepketting. Je kan ook via internet erg leuke ontwerpen vinden en er zijn ook doe het zelf pakketjes te koop. Hierin zit alles wat je nodig hebt om zelf een zeepketting te maken. Er zijn veel verschillende soorten te vinden, dus voor iedereen is er wel een leuke te vinden.


Creatief

Als je graag originele dingen in huis wilt en je een geheel eigen inbreng wilt hebben dan kun je het beste kiezen om zelf een zeepketting te maken. Dit is erg makkelijk en je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Het leukste is om de zeepketting in een bepaalde kleur te houden, kies dan voor een kleur die bij je inrichting van je huis past. Natuurtinten zijn ook mooi, er zijn veel versieringen te vinden op basis van hout of riet. Het is ook leuk iets met schelpen te kiezen, ook erg leuk. Op internet kan je veel voorbeelden zien en ideeen op doen. Je kan alle spulletjes die je nodig hebt kopen bij een hobbywinkel of via een webshop op internet. Via Google kun je vele webshops vinden. De zeepjes kun je kopen bij een drogisterij, maar tegenwoordig verkopen steeds minder drogisterijen losse zeepjes. Het is dus het makkelijkste om via internet te bestellen om een lange zoektocht te besparen. Er zijn zelfs mogelijkheden om zelf je zeepjes te maken met behulp van speciale zeep, kleurstof en vormpjes.

Wat heb je nodig

Je moet zelf even berekenen hoeveel je nodig hebt voor je zeepketting, je kan een korte maken, maar ook een lange. De kosten van de dingen die je nodig hebt zijn er klein en je kan beter iets teveel kopen dan te weinig. Dit zijn een beetje de standaard dingen die je nodig hebt voor een zeepketting.
  • Een koord, een waxkoord wordt het meeste gebruikt, kies voor de dunste zodat je er zeker van bent dat je kralen passen.
  • Zeepjes, vorm en kleur naar eigen keuze.
  • Kralen, het is leuk om tussendoor wat zilveren kralen te doen.
  • Een hanger, deze komt onderaan je zeepketting, dit kan een hartje zijn van hout, riet of metaal, maar kan ook iets anders zijn.
  • Lint, met lint kun je leuke strikjes maken voor aan je hanger, kies voor lint van 0,5 cm gemiddeld. Te dik lint is niet heel mooi, tenzij je een grote strik wilt maken.
Al deze spullen rijg je naar eigen inzicht aan het waxkoord en klaar is je zeepketting, erg makkelijk en het kost nog geen tien euro.


Workshops

Via internet kun je ook veel workshops vinden die je kan volgen. Dit is ook erg leuk voor een vrijgezellenfeestje en er zijn zelf workshops te vinden voor kinderen, wat weer leuk is voor een kinderfeestje.

Tips

  • Zwitsal zeep is erg lekker om te gebruiken voor een zeepketting.
  • Als er na een tijdje geen geur meer van je zeepketting komt, haal er dan eens een stofdoekje overheen.
  • Als je nieuwe kleding koop vind je vaak aan de labels leuke lintjes die je ook kunt gebruiken voor je zeepketting.
  • Oude sieraden met kralen kun je doorknippen, zo kun je je kralen opnieuw gebruiken als je het zonde vind om weg te gooien.
© 2011 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kinderfeestje zeepkettingen makenWil je een creatief feestje organiseren voor je jarige kind? Organiseer dan een zeepfeestje! Tijdens dit feest kunnen de…
Scrubzeep, modderzeep, shampoozeep: trends en tipsScrubzeep, modderzeep, shampoozeep: trends en tipsZeep. Eeuwenoud en toch volkomen 'hot'. Scrubben, een lekker modderbadje of je haar ermee wassen: alles kan met zeep. Er…
Glycerinezeep met meerdere kleuren makenVind je het leuk om zelf zeep te maken? Glycerinezeep is gietzeep waar je alleen nog geur- en kleurstoffen aan toe hoeft…
Zelf zeep maken met glycerinezeepGlycerinezeep is een prettige kant-en-klare gietzeep die je alleen nog maar hoeft te smelten. Zodra de zeep gesmolten is…

Het interieur goedkoop en creatief opknappenHet interieur goedkoop en creatief opknappenJe hebt al jarenlang hetzelfde interieur, tijd voor iets anders! Alleen alles wat je wilt vervangen kost geld. Maar stel…
Cadeautjes mooi inpakken tips en ideeënCadeautjes mooi inpakken tips en ideeënEen cadeau leuk inpakken kan voor sommige mensen een lastige taak zijn. Hoe pakken we het geschenk voor de begunstigende…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 25-09-2011
Rubriek: Huis en Tuin
Subrubriek: Creatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.